Nexen předal městu Žatec 20 tisíc roušek na boj proti šíření nemoci Covid-19
Nexen předal městu Žatec 20 000 roušek na boj proti šíření nemoci COVID-19.
Ústí nad Labem

Žatec - Jihokorejský výrobce pneumatik Nexen Tire Europe předal městu Žatec 20 000 ochranných roušek na boj proti šíření nemoci COVID-19.

Jsou primárně určeny nejohroženějším skupinám obyvatel. Kromě zdravotníků a složek integrovaného záchranného systému, kteří slouží v první linii v boji s novým typem koronaviru, poputují také ke starším a chronicky nemocným občanům.

Roušky předal městu osobně prezident Nexen Tire Europe Eung Young Lee. „Jako významný zaměstnavatel tohoto regionu cítíme velkou zodpovědnost za ochranu místních obyvatel. Město Žatec dlouhodobě podporujeme a podpoříme jej i v této nelehké době. Zdraví nás všech je nyní naší nejvyšší prioritou. Věřím, že Češi se svou vrozenou schopností bojovat tuto krizi překonají podobně jako lidé v Jižní Koreji,“ prohlásil prezident Lee.

0904nexen1

Na předání vzhledem k dlouholeté spolupráci s prezidentem Leem a společností Nexen Tire osobně dohlížela starostka Žatce Zdeňka Hamousová. Uvedla, že rouškyměsto poskytne především domovům pro seniory, pečovatelkám, které poskytují služby seniorům v jejich domácím prostředí, žateckým záchranářům a podle potřeby také místní nemocnici. Na požádání budou také k dispozici občanům s onkologickým onemocněním.

„Ráda bych za město Žatec a jeho obyvatele vyjádřila veliké poděkování. Je to nadstandardní dar v této náročné situaci. Společnost Nexen Tire tímto vyjadřuje svoji sounáležitost s naším městem a regionem,“ doplnila starostka Hamousová.

Roušky poputuj ínejprve do tzv. rouškového okénka, které se nachází naproti místní radnice. Bylo založeno jako služba obyvatelům, kterým chybí roušky, ale také jako výměnné místo pro příjem roušek od těch, kteří je šijí. Okénko také přijímá materiál na jejich šití a je v provozu je každý den.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru