Zemřel čtvrtý člověk s Covid-19 z Ústeckého kraje. Nebylo mu ani 60 let
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Ministerstvo zdravotnictví ve středu uvedlo, že o den dříve, 7. dubna, zemřel čtvrtý pacient z Ústeckého kraje, který měl nemoc Covid-19.

Celorepublikově se počet úmrtí osob s novým koronavirem z celého Česka zastavil ve středu v podvečer těsně pod stovkou. Zemřelo už 99 lidí.

Čtvrtému zemřelému pacientovi z Ústeckého kraje bylo mezi 50 až 59 lety. Přesný věk ministerstvo neuvádí. Dříve zemřelým nemocným ze severu Čech bylo všem nad šedesát let. První člověk v regionu pod Krušnými horami podlehl viru 29. března, druhý 1. dubna a třetí o další dva dny později.

Aktuálně je v Česku 5221 osob s prokázaným onemocněním Covid-19. Vyléčilo se 233 lidí. V nemocnicích leží více než stovka lidí v těžkém stavu, kteří potřebují plicní ventilaci nebo mimotělní oběh. Jde zhruba o čtvrtinu všech hospitalizovaných.

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha aktuální vývoj ukazuje, že se v ČR podařilo nekontrolované šíření koronaviru zastavit. „Je možné se připravit na pozvolný a kontrolovaný návrat k normálnímu životu! Podíl pozitivních záchytů z celkového počtu provedených nadále klesá. Současný trend je tak velmi pozitivní,“ uvedl.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru