Přibylo osm dalších případů nákazy koronavirem. V kraji je nyní 273 nemocných
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – V neděli k 17. hodině bylo v Ústeckém kraji 273 osob pozitivně testovaných na nový koronavirus. Za posledních 24 hodin přibylo osm nových případů. Nyní jde o pokles dva dny za sebou.

Minulý týden ve středu přibylo 11 případů, o den později 22, v pátek šlo potom o 33 pozitivních. V sobotu oznámili hygienici opět 11 nemocných a nyní o další tři méně. Pokles ale může být dán i nižším počtem testovaných osob. Tato čísla hygienická stanice nezveřejnila.

Neuzdravil se ani nepodlehl nikdo další, stále tak platí 14 vyléčených a tři lidé, kteří zemřeli s Covid-19 v Ústeckém kraji.

První člověk v Ústeckém kraji s nemocí Covid-19 zemřel 29. března, další 1. dubna, posledního zemřelého potvrdilo Ministerstvo zdravotnictví ze 3. dubna. Všichni byli starší šedesáti let a všichni byli z Litoměřicka.

Počty případů podle okresů:

  • Litoměřice 116 (o den dříve 114)
  • Ústí nad Labem 67 (62)
  • Děčín 36 (36)
  • Teplice 16 (16)
  • Most 16 (z toho 10 na Litvínovsku) (15 – 9 na Litvínovsku)
  • Chomutov 12 (12)
  • Louny 10 (10)

Ministerstvo zdravotnictví uvádí aktuálně 306 nemocných v Ústeckém kraji. Evidence hlášení krajské hygienické stanice (KHS) k uvedenému dni uvádí případy po provedené verifikaci, která vyžaduje jistý čas. Z tohoto důvodu jsou tyto počty mírně nižší než celkové aktuální počty osob s prokázaným onemocněním uváděné na stránkách ministerstva. Do celkových počtů ministerstva jsou zahrnuty i pozitivní testy hlášené laboratořemi, avšak doposud neverifikované KHS.

Pokles v počtu nárůstu případů je za neděli celorepublikový. Přibylo 115 osob. To je zhruba třikrát méně než v pátek. Počet testů ale klesl jen přibližně o třetinu.

V republice je 4591 osob s prokázanou nákazou podle Ministerstva zdravotnictví, vyléčilo se 96 osob, 72 zemřelo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru