Město dostalo nanolátku na výrobu roušek. Pomohla také vietnamská komunita
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vlny solidarity v Ústí nad Labem pokračují. Po zajištění roušek pro všechny městské organizace začala distribuce roušek pro občany. Nejohroženější skupiny, lidé v domovech pro seniory, navíc budou dostávat roušky s novými nanofiltry.

Látku, ze které se filtr vyrábí, věnovala městu Univerzita Jana Evangelisty Purkyně. „Jsem velice rád, že máme s UJEPem úzkou spolupráci. Stejně jako další organizace nám poskytující dobrovolníky na pomoc seniorům, na nákupy potřebným, šijí roušky. Nyní nám věnovali i nanolátku, která zlepší účinnost a trvanlivost textilních roušek, za to jsme velice vděční,“ vysvětlil spolupráci s univerzitou primátor Petr Nedvědický.

2703rouskyulkz1

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Pomocnou ruku městu podává i vietnamská komunita. Ta se složila v rámci kraje na nový plicní ventilátor pro Masarykovu nemocnici, věnovala městu dezinfekční gely a ušila stovky roušek pro občany. V pátek doručila na magistrát dalších 500 šitých roušek, které převzala paní starostka Hana Štrymplová, a okamžitě je začala distribuovat do obchodů ve svém obvodu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru