AKTUÁLNĚ: V zemi je 1925 pacientů s prokázanou nákazou, devět lidí zemřelo. A jsou nová opatření
Epidemiologická opatření v teplické nemocnici. Foto: KZ
Ústí nad Labem

ČR - Celkový počet osob s prokázanou nákazou Covid-19 dosáhl ke čtvrtečnímu večeru čísla 1925. Platí stále deset vyléčených pacientů. Zdravotníci provedli již 26698 testů. Bohužel roste i počet zemřelých. Těch je nyní devět.

Vláda ČR ve čtvrtek rovněž schválila nová opatření. Bodově přinášíme jejich souhrn.

  • Zákaz maloobchodního prodeje a prodeje služeb se od 27. března 2020 od 6 hodin nebude vztahovat na zámečnictví či opravu, údržbu a instalaci strojů a zařízení pro domácnost, omezeny nebudu ani myčky automobilů.
  • Hotely a penziony mohou ubytovávat lidi cestující za prací.
  • Obchody musí poskytovat mikrotenové rukavice.
  • Zasažené OSVČ dostanou 15 tisíc korun měsíčně.
  • Ošetřovné pro živnostníky bude 424 korun denně.
  • Od pondělí 30. března 2020 začne druhá vlna bezúročných úvěrů v programu COVID II.

"Situace ohledně koronaviru může pro některé občany znamenat velkou psychickou zátěž, proto jsme spustili na bezplatné tel. lince 1212 i první psychickou pomoc. Volba 5 na lince nyní nabízí možnost promluvit si s psychologem a najít společně řešení a úlevu," informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru