Strážníci pokračují v zavážení hygienických prostředků. Devět z nich skončilo v karanténě
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V rámci vyhlášení stavu nouze, pokračovalo celý minulý týden zavážení základních a mateřských škol, domovů pro seniory a dětského domu mládeže hygienickými prostředky.

Celkem bylo dozásobeno 19 základních škol, 9 mateřských škol a 7 domovů pro seniory, kam bylo dovezeno na 4500 litrů dezinfekčních prostředků na mytí ploch, 800 litrů dezinfekčních prostředků na mytí rukou, 140 kg chloraminu. Těmito prostředky bylo strážníky zavezeno i 22 obcí s rozšířenou působností, ústecký dopravní podnik, AVE a poliklinika. Mimo hygienických prostředků bylo těmto organizacím distribuováno na 8000 ochranných roušek, z nichž polovinu vyrobily a věnovaly městu příspěvkové organizace města, jako jsou základní školy nebo Severočeské divadlo. Při samotném zásobování byl zvláštní důraz kladen na závoz otevřených školských zařízení, které navštěvovaly děti zaměstnanců IZS.

2403mpulkz1

Foto: MP Ústí nad Labem

Hlídky městské policie samozřejmě plnily mimo zásobování i své běžné povinnosti, které jim ukládá zákon. V rámci pochůzkové činnosti strážníci zadrželi čtrnáct osob, které porušily krizová nařízení. Tyto osoby neměly na veřejnosti zakrytý nos a ústa ochrannou rouškou nebo jiným vhodným způsobem. Z těchto důvodů budou zjištěné přestupky řešeny u příslušného správního orgánu, kde přestupcům hrozí pokuty ve výši až do 20 000 Kč. Hlídky strážníků si po dohodě s Krajskou zdravotní podílí na ostraze Masarykovy nemocnice, kde u vybraných pavilonů kontrolují příchozí osoby, zda prošly vstupní kontrolou u vchodu do nemocnice na přítomnost koronaviru. Práce strážníků v těchto dnech s sebou přináší i rizika, spojená s pandemií koronaviru, a to hlavně při kontrole osob, které mají být v karanténě, nebo jsou již koronavirem napadeni. Tomuto riziku se nevyhnulo 9 strážníků, kteří při plnění svých povinností skončili v karanténě.

2403mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru