AKTUÁLNÍ OPATŘENÍ: Roušky všude na ulici, nakupování vyhrazené starším lidem a zápisy do škol na dálku
Lidé začínají nosit poctivě roušky na ulici. Neměli by se ale shromažďovat. Foto: Redakce
Ústí nad Labem

Ústecko - Vláda ČR dne 18.03.2020 vyhlásila zákaz pohybu všech osob mimo své bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest a zákaz přítomnosti zákazníků ve věku do 65 let v maloobchodních prodejnách potravin od 10 do 12 hodin. Obě nařízení platí od 19. března 00.00 hodin.

Jde o další krizová opatření učiněná v souvislosti se snahou co nejvíc zabránit šíření koronaviru. Chránit nos a ústa si musejí všichni mimo své bydliště respirátory, rouškami, ústenkami, ale použít lze i šátky, šály či jiné pomůcky, které brání šíření kapének.

Současně ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo v souvislosti s nastalou situací o konečné podobě zápisů dětí do 1. tříd základních škol. Nejdůležitější změna spočívá v organizaci zápisů bez osobní přítomnosti dětí ve škole a upřednostnění, pokud je to možné, podání přihlášky bez osobní přítomnosti zákonného zástupce dítěte ve škole (datová schránka, email s elektronickým podpisem), případně dle konkrétní situace osobně do školy nebo poštou.

Co se týká autobusových linek Dopravy Ústeckého kraje, jsou v režimu prázdninového provozu a platí zastavení provozu všech linek za hranice ČR, omezení zejména nočních spojů a odklad provozu sezónních autobusů a vlaků. Stejně tak mohou být uzavřena informační a prodejní místa dopravců z důvodu ohrožení zdraví.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru