Zastupitelé schválili rozpočet na opravy silnic a chodníků. Rekonstrukce se dočkají tyto ulice
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rozpočtové opatření odboru dopravy a majetku ve výši 46,95 mil. Kč schválilo zastupitelstvo města. Peníze budou použity na opravy komunikací.

Jde o účelově určené a zasmluvněné prostředky, které nebyly v roce 2019 čerpány. Letos se tak počítá například s velkoplošnými opravami v celkovém rozsahu 17 mil. Kč v ul. Resslova (úsek Bezručova - Palachova), Malátova (úsek Hoření - Stříbrnická), parkoviště Meruňková, komunikace Rooseveltova, komunikace Revoluční (úsek Masarykova - Panská) a část komunikace Plynárenská (včetně opravy odvodnění) v rámci koordinace s akcí ČEZ Teplárenská.

Stejným způsobem jsou řešeny i velkoplošné opravy chodníků. Na 1. pololetí roku 2020 jsou k realizaci připraveny (a zasmluvněny) velkoplošné opravy chodníků v ul. Za Válcovnou (1. etapa) a Londýnská (1. etapa) v celkové hodnotě 1,38 Kč. Současně jsou do letošního roku převáděny účelově určené finanční prostředky na velkoplošnou opravu chodníku v ul. Pařížská ve výši 5 mil. Kč. U této akce byly v 2. polovině roku 2019 definitivně dohodnuty a určeny materiály dlažby, v současné době probíhá úprava vzorových kladecích listů a výkazu výměr.

U mostních objektů je zasmluvněna oprava předpolí lávky na železničním mostě v ul. Střekovské nábřeží v celkové výši 2, mil. Kč. Současně jsou zde účelově určené prostředky ve výši 2 mil. Kč na opravu předpolí této lávky v ul. Pražská. Tato akce je prováděna v souvislosti se sanací betonových konstrukcí železničního mostu, kterou realizuje SŽDC. Dále jsou v této položce převáděny účelově určené prostředky ve výši 10,7 mil. Kč na protikorozní ochranu ocelových konstrukcí Mariánského mostu. V roce 2019 byly dokončeny průzkumy stavu protikorozní ochrany ocelové konstrukce. Z těchto průzkumů vyplynula nutnost provést ještě dílčí průzkumy betonových konstrukcí mostu, které budou realizovány v 1. pololetí roku 2020. Následně budou stanoveny postupy pro provádění této první zásadní opravy Mariánského mostu a vybrán dodavatel opravy, která bude rozložena do několika let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru