OBRAZEM: Centrem Ústí prošel masopustní průvod
Centrem Ústí prošel masopustní průvod. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Z dálky je slyšet dechová hudba. Průvod vede medvěd následovaný muzikanty a zhruba několika stovkami Ústečanů. V krajské metropoli Ústeckého kraje proběhl v sobotu 15. února Ústecký masopust.

Jarní veselí začalo v 11.00 hodin na Lidickém náměstí pověšením basy. Poté se masopustní průvod vydal na Kostelní náměstí, kde na návštěvníky akce čekaly soutěže a spousta zábavy. Milovníci zabijaček ochutnali dobroty od pěti řezníků. Své umění předvedli pozvaní pekaři, pivo a víno teklo proudem.

„V rámci Ústeckého masopustu jsme se rozhodli, že budeme lidem ukazovat zajímavá místa našeho města. Proto došlo v letošním roce ke změně trasy a zakončení průvodu na Kostelním náměstí. Pro příští rok mohu slíbit opět změnu. Ústí nad Labem se má čím chlubit. Nechceme, aby se monotónně chodila každý rok stejná trasa,“ uvedla Tereza Limburská, referentka Oddělení cestovního ruchu ústeckého magistrátu.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru