VIDEO: Maturitní plesy se změnily. Dnes jde o profesionálně organizovanou zábavu
Profesionálně zvládnutý ples je skvělou vzpomínkou pro maturanty i všechny hosty.
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Hitem zimní sezóny se postupně staly maturitní plesy řady škol nejen v Ústeckém kraji. Již se dávno nejedná o nikým a ničím neřízené akce bez programu. Opak je pravdou. Vyladěný program, produkce a profesionální přístup se staly samozřejmostí.

O tom může promluvit i koordinátorka maturitních plesů a choreografka Silvie Netíková z Ústí nad Labem. „Nároky studentů stoupají a v dnešní době je běžným požadavkem nejen pečlivá příprava programu plesu, ale i špičková choreografie předtančení, kvalitní video z plesu a spousta další produkční práce kolem každé takovéto akce,“ říká Silvie Netíková

Se stoupajícími nároky na produkci se samozřejmě zvedají i nároky na techniku použitou na podobných akcích. „Použitá zvuková technika, světla a projekční technika se dají v klidu srovnávat s akcí velkých rozměrů,“ uvádí Roman Sigmund a Roman Polák, majitelé technických agentur zajišťujících kompletní technické zázemí na tyto akce. Technické nároky se zvyšují a požadavky, které byly před 10 lety nepředstavitelné, se dnes stávají standardem.


„V poslední době se jedná hlavně o vysoké nároky na světelnou a projekční techniku, kdy jsme schopni nakreslit studentům „na klíč“ jakoukoli tématickou grafiku na LED stěny a dále na doprovodné LED stěny, na kterých běží zpravidla úplně něco jiného, než na hlavních obrazovkách. Nedá se to vůbec srovnat s dobou, kdy jsme maturovali my,“ dodává Roman Sigmund.

„Se stoupající precizností přípravy plesů se pak samozřejmě zvedá i návštěvnost plesů a má to určitě vliv i na výslednou image školy,“ poznamenává Roman Polák. „V oboru jsme již dlouho, na požadavky tohoto charakteru jsme schopní velmi rychle reagovat a umíme nabídnout studentům mnohá netradiční řešení a zpravidla i vždy něco navíc,“ dodává.

Jak vybrat správnou agenturu

S tím ale samozřejmě souvisí i další věci, jako jsou například agentury, které to se studenty nemyslí moc vážně a spatřují v podobných akcích snadný a rychlý zisk. Je vždy důležité, aby si studenti vybrali prověřenou a solidní agenturu, která má již nějakou tradici, nabídne studentům jasnou a srozumitelnou spolupráci a zcela transparentní a jednoduchou smlouvu bez skrytých sankcí a pokut, což bývá nešvar poslední doby.

I to se v dnešní době bohužel může stát a studenti pak zpravidla poprvé ve svém životě mohou zažít i negativní zkušenosti s takovým jednáním podobných, narychlo vzniklých agentur.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru