Strážníci řešili při kontrole Skřivánku několik bezdomovců. Museli také uhasit odpadkový koš
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Tento týden proběhla v městské části Skřivánek preventivně bezpečnostní akce, zaměřená na čistotu veřejných prostranství, špatné parkování a na lidi bez domova, kteří si svá provizorní bydlení staví neoprávněně u veřejně prospěšných zařízení, kde hrozí jejich poničení.

Akci odstartovalo nařízení primátora města Petra Nedvědického, kterému se o situaci v této lokalitě zmínili občané během dne otevřených dveří. „Občané za mnou chodí s mnoha podněty, připadá mi důležité na ně reagovat a řešit je,“ okomentoval primátor Nedvědický.

3101mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Řešeno bylo dvacet pět přestupků v dopravě, čtrnáct přestupků, které způsobily osoby bez domova a které svým jednáním porušovaly zákon tím, že přehrabovaly kontejnery na domovní odpad a na zemi po sobě zanechávaly značný nepořádek nebo nocovaly neoprávněně na veřejných prostranstvích a nebo v místech, kde to zákonné normy zakazují. V jednom případě strážníci museli hasit začínající požár odpadkového koše, který začal hořet zřejmě od odhozeného nedopalku cigarety. Tyto akce budou pokračovat i nadále.

3101mpulkz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru