POLICEJNÍ HONIČKA: Pirát silnic je podezřelý minimálně ze dvou trestných činů
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Video s policejním zatýkáním v Londýnské ulici obletělo o víkendu sociální síť na Ústecku. Důvodem byla zběsilá jízda jednačtyřicetiletého řidiče v centru Ústí.

Vše začalo v sobotu 25. ledna odpoledne ve Štefánikově ulici, když chtěla policejní hlídka provést silniční kontrolu stříbrného fordu s německou registrační značkou. Pirát silnic na pokyn nereagoval a začal ujíždět. „Během své jízdy ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedla mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.

Honička s policisty skončila až v Londýnské ulici, kde ujíždějící muž naboural několik aut a zranil jednoho s policistů. Po nezbytných úkonech strážci zákona zjistili, že pirát silnic měl důvod se s nimi nesetkat. Za volant usedl i přes vyslovený zákaz řízení. „Provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní. Muž odmítl test na drogy z krve a moči. V současné době je podezřelý z trestných činů - obecného ohrožení a maření úředního rozhodnutí. Zranění policisty zůstává stále v šetření. Policejní komisař podal na podezřelého jednačtyřicetiletého muže návrh na vzetí do vazby,“ doplnila Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru