V Ústí uctili památku obětí holocaustu, památník zdobí židovská hvězda ze žlutých krokusů
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Památku obětí holocaustu uctili v pondělí u pomníku v Městských sadech představitelé města, zastupitelských klubů, městských obvodů, dalších institucí a veřejnost

„Hrůzný systém nacistické ideologie stál život miliony lidí v celé Evropě, mnozí z těch, kteří přežili, přišli o příbuzné, rodinné vazby a majetek, zůstaly jim jen holé životy. Týkalo se to i řady obyvatel Ústí nad Labem,“ uvedl v projevu primátor Petr Nedvědický.

2701unlkz2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Anna Ťupková, předsedkyně Židovské obce Ústí nad Labem, připomněla podrobnosti tragických událostí. Židé byli po připojení města k říši perzekuováni, převáženi do sběrného tábora v zámečku v Krásném Lese, do Terezína a pak do vyhlazovacích táborů. Z města tak zmizelo na 380 lidí židovské národnosti.

Pietního aktu se zúčastnili i žáci ze Základní školy E. Krásnohorské, kteří se podílejí na projektu Krokus a vysadili u památníku židovskou hvězdu ze žlutých krokusů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru