Milé gesto zaměstnanců krajského úřadu: Vybrali mezi sebou 70 tisíc na pomoc pro ústav ve Vejprtech
ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Vejprty - Zaměstnanci krajského úřadu se spontánně rozhodli vybrat mezi sebou finanční prostředky na okamžitou pomoc pro Domov pro osoby se zdravotním postižením ve Vejprtech.

Během pár dní se vybralo celkem 70 tisíc korun, které ve čtvrtek v poledne v hotovosti předali zástupci úřadu řediteli příspěvkové organizace Viktoru Koláčkovi a starostce města Vejprty Jitce Gavdunové.

Tyto finanční prostředky nejsou ničím vázány a příspěvková organizace je může libovolně využít na akutní potřeby řešení následků tragického požáru. V průměru se jedná přibližně o částku 120 Kč na každého zaměstnance krajského úřadu. Město Vejprty také vyhlásilo veřejnou sbírku. Přispět mohou organizace i jednotlivci.

Rada Ústeckého kraje navíc doporučila Zastupitelstvu Ústeckého kraje schválit okamžitou finanční pomoc městu Vejprty ve výši 1 milion korun z Fondu pro mimořádné události. O přidělení dotace pro město Vejprty bude finálně rozhodovat Zastupitelstvo Ústeckého kraje na svém pondělním zasedání dne 27. ledna 2020.

Ústecký kraj rovněž zajišťuje občanům města Vejprty, včetně klientů domova a jeho zaměstnanců, psychosociální pomoc pomocí panelu humanitárních organizací, do kterého jsou zapojena centra krizové intervence.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru