Rodiny s malými dětmi dostanou desítky tisíc korun od státu navíc, už je to jisté!
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Pan prezident republiky Miloš Zeman podepsal novelu zákona o státní sociální podpoře. Rodičovský příspěvek tak příští rok poprvé po dvanácti letech zvýší o 80 tisíc Kč na 300 tisíc Kč. Rodinám s vícerčaty se navyšuje příspěvek dokonce na 450 tisíc Kč.

Nárok budou mít všechny rodiny, které ještě v roce 2020 budou pobírat rodičovský příspěvek. Novela také usnadní lidem slaďování rodinného a pracovního života.

„Pan prezident Miloš Zeman dnes podepsal novelu zákona. Jsem moc ráda, že podpořil rodiny s dětmi. Pomůžeme tak víc než 280 tisícům rodičů, kteří už mají děti, a další párům, kterým se miminko narodí,“ řekla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Rodičovský příspěvek se od Nového roku zvýší všem aktivně pobírajícím rodinám s nejmladším dítětem do 4 let, a rodinám s nově narozenými dětmi. Všichni, kterých se to týká, obdrží informativní dopis od úřadů práce.

Nově se mění také limit pro čerpání rodičovské ze 7 600 Kč na 10 tisíc Kč u těch, kteří nedoložili příjem. To jsou například studenti, OSVČ, nezaměstnaní, nebo lidé s velmi nízkými příjmy. Novela umožňuje rodičům lepší sladění pracovního a rodinného života. Zvyšuje se také měsíční limit pro umístění dětí do 2 let v předškolní péči na dvojnásobek (ze 46 na 92 hodin), aniž by přišli o rodičovský příspěvek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru