VIDEO: Studenti a učitelé ze Scholy Humanitas vytvořili vodní kufřík, badatelskou sadu dostávají základní školy
Předávání vodního kufříku na ZŠ Školní v Klášterci nad Ohří. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Klášterec nad Ohří, Litvínov - Školy na severu Čech dostávají užitečné dárky. Severočeská vodárenská společnost a Schola Humanitas jim rozdávají vodní kufříky. Sada laboratorního vybavení pod názvem Bádání o vodě pomáhá žákům lépe poznat tuto životně důležitou tekutinu. Mezi obdarovanými byla i Základní škola ve Školní ulici v Klášterci nad Ohří. O předávání více v naší videoreportáži.

„V sadě obsahující laboratorní sklo, základní chemikálie a další pomůcky, jsou návody na 25 pokusů a my doufáme, že obdarované školy vymyslí další a pomohou nám tak pomůcku rozšiřovat a dál vyvíjet,“ uvádí mluvčí Severočeské vodárenské společnosti (SVS) Mario Böhme. Právě SVS a Severočeské vodovody a kanalizace stojí za tímto projektem, který doplňuje řadu aktivit, jež skupina Severočeská voda připravuje pro školy. Ať už jsou to soutěže, exkurze do vodárenských zařízení, nebo besedy o významu vody.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=13o4dJSkK5U

Pokusy v sadě Bádání o vodě vytvořili studenti a učitelé Scholy Humanitas, přírodovědné školy v Litvínově se specializací v oboru ekologie. Schola Humanitas a SVS jsou dlouholetí partneři. „Naši studenti jsou zapojeni i do prezentací vodního kufříku a jsme velmi rádi, že jsme součástí tohoto projektu,“ říká ředitel Scholy Humanitas Milan Šťovíček.

Školy v Ústeckém i Libereckém kraji dostaly v říjnu prvních deset sad a nyní přebírají dalších deset. Projekt Bádání o vodě chce v blízké budoucnosti oslovit další školy a umožnit zpestření a doplnění výuky formou online materiálů, soutěží a testů, distribuce pomůcek a dalších zajímavých aktivit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru