Společnost Adler z Ústí poslala hračky pro Bangladéš
2x Ilustrační snímek. Zdroj foto: ADLER Czech
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Pokračování skvělého nápadu připravila společnost ADLER Czech – poslat znovu dětem do Bangladéše hračky. První kufr udělal radost v Dháce už v září, druhá zásilku společnost připravila v rámci celosvětového svátku dárcovství Giving Tuesday.

V průběhu celého týdne zaměstnanci přinášeli plyšáky, hračky, pastelky, bločky, přívěsky, bižuterii, prostě vše, co udělá radost holkám i klukům od šesti do 1čtrnácti let. „Daruj vzdělání, daruješ budoucnost, říkáme v souvislosti s donátorstvím pro bangladéšské děti, ale i ony, stejně jako všechny děti na světě, si chtějí také hrát, líbit se a mít něco svého,“ vysvětluje iniciátorka akce Jitka Jelínková, jak vlastně nápad vznikl. 

 

Světové oslavy Giving Tuesday, které letos připadly na úterý 3. prosince, si v ADLERu připoměli již třetím rokem. Zatímco v rámci prvního projektu „ADLERáci pomáhají“ přispěli dvěma hendikepovaným dětem z ústeckého regionu, loni už se zaměřili na Bangladéš, kde probíhá výroba téměř 80 procent produkce firmy, a kde se společně s nadací ADRA firma i zaměstnanci zapojili do pomoci vzdělávacímu centru Čalantika. „Pomáhali jsme zakoupením charitativního kalendáře, který vznikl ve spolupráci se známými fotografy Hanou Connor a Filipem Jandourkem. Ve svém pražském ateliéru jej pokřtila známá módní návrhářka Liběna Rochová, která při své práci pravidelně sortiment reklamního textilu ADLER využívá,“ dodává marketingová ředitelka Martina Weberová. 

Giving Tuesday, mezinárodní svátek dárcovství a den dobrých skutků, oslavuje letos Česká republika už počtvrté. Oslavy se konají po celém světě vždy ve stejný den, v úterý následující po Dni díkůvzdání, jako kontrast k nákupnímu šílenství v rámci Black Friday. Giving Tuesday v Česku zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti.

0812 hracky adler2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru