20 tipů na víkend: Přicházejí děsiví čerti, budou zabijačkové hody, burza desek a budou se sbírat potraviny
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Konečně tu máme další víkend. Pokud ho nebudete chtít věnovat jen úklidu svých domácností před nastávajícím adventem, můžete volný čas zaplnit zajímavými akcemi.

Na mnoha místech našeho kraje se budou konat potravinové sbírky. V sobotu 23. listopadu můžete ve vybraných prodejnách v celém našem kraji podpořit nákupem trvanlivých potravin a drogérie ty, kteří to nejvíce potřebují. Seznam míst potravinových sbírek najdete na konci našeho článku.

Podívejte se, na přehled akcí, které se budou v sobotu 23. a neděli 24. listopadu konat v Ústeckém kraji.

Lounsko

Krásný Dvůr ukončí Zámeckou sezonu 2019 SVATOKATEŘINSKÝMI SLAVNOSTMI v neděli. Návštěvníci uvidí exponáty z depozitářů, a slavnostně vyzdobené interiéry. Děti potěší pohádka. Budete mít také příležitost prohlédnout si jindy ukryté předměty z místních depozitářů. Výjimečně bude v rámci prohlídek vystavena socha svaté Barbory a další předměty. Speciální prohlídky vánočně vyzdobených interiérů se zaměří na dobu mezi svatohavelským posvícením a Vánočními svátky. Příchozí se dozví, co to je posvícení, jak se slavily svátky svatého Martina či Kateřiny, co znamenají jednotlivé adventní symboly či proč Mikuláš naděluje dětem dárky. Prohlídky začínají každou celou hodinu od 10 do 15 hodin. Program ukončí ve Velkém sále zámku pohádka O rybáři a zlaté rybce v podání Divadla Rozmanitostí z Mostu od16 hodin. Vstupné neuvedeno.

Chomutovsko

Admiral Club Chomutov pořádá v sobotu OLDIES PÁRTY od 22 hodin. Přeneste se do doby před sametovou revolucí a užijte si hity z let našich rodičů a prarodičů. Čekají vás i speciální oldschool drinky za oldschool ceny. Vstupné neuvedeno. Hudbu obstará DJ George.

Kulisárna Chomutov Boženy Němcové 552/32 zve v sobotu na RIMORTIS, CARPATIA CASTLE A FAT BAT. Opět po roce uslyšíte kapely Rimortis a Carpatia Castle v chomutovské Kulisárně, tentokrát v doprovodu domácí partičky Fat Bat. Vstupenky zakoupíte na místě.

V Chomutově proběhne v neděli taneční klání MČR DISCO FREE STYLE + DISCO DANCE. Klání se může zúčastnit i veřejnost. Akce se koná v době od 8 do 22 hodin ve Sportovní hale v ul. Mánesova. Vstupné neuvedeno.

Rekreační centrum HŘEBÍKÁRNA CHOMUTOV pořádá v neděli od 19 hodin koncert. Čeká vás jedinečný koncert jazz-bluesového slovinského kytarista a zpěváka Paul Batto v doprovodu Ondřeje Kříže. Vstupenky 200 Kč.



Mostecko

V Mostě bude poprvé Dorian. V sobotu od 21 hodin v N-club a Blakkwood Records koná KONCERT DORIAN. Vstupné 160 Kč. Vstup je možný jen osobám od 15 let, jinak s doprovodem. Po koncertu vás čeká Afterparty s dj Lvcas a dj Rase.

V Litvínově si nenechte v sobotu ujít od 19 hodin v klubu ATTIC LITVÍNOV METAL SESION VOL.1. Kromě ARAWN Vám budou servírovat syrový maso celý večer bandy KAAR , ANIME TORMENT a BLOODY MADNESS, dále ARAWN a HILLSIDE . Vstupné 150 Kč.

Litvínovský klub Ponorka zve v sobotu od 21 hodin na BENEFIČNÍ KONCERT PRO ANIDEF. V rámci akce Koncerty na severu a jeho přátelé jde o druhý ročník akce 'Koncert pro opuštěná a týraná zvířata'. Vystoupí kapely BAESTIEN CRUST - POST METAL - HARDCORE PUNK, UPROSTŘED PÁDU MELODIC HARDCORE PUNK. Litvínovský koncert je součástí série akcí, kterou inicioval Patrik z Teplic a která má podpořit žimský útulek. AniDef - útulek Žim provozuje tým nadšenců, který se stará o opuštěné, nalezené a týrané psy a kočky. Těmto zvířatům poskytuje veškerou potřebou veterinární péči, láskyplné zázemí a hledá jim trvalé domovy. Vstupné 100 Kč. Celá na vstupném vybraná částka bude předána žimskému útulku.

Filmový klub, ul. Podkrušnohorská 1720, Litvínov zve v sobotu i v neděli vždy od 18 hodin na OUTDOOROVÝ FESTIVAL 2019. Letošním tématem outdoorového festivalu je handicap & sport. Festival je zaměřený na sporty a filmy s outdoorovou tématikou. Ve třech dnech spatříte formou promítání filmů a fotografií s přednáškou dva sporty a shlédnete nejlepší cestovatelské a sportovní filmy ze světa i domácí produkce. Vstupné neuvedeno.

V neděli můžete v odpoledních hodinách zajít do litvínovské Citadely na taneček, od 16 do 19 hodin. Taneční zábava – Malá muzika Chomutov se uskuteční na společenském sále. K tanci a poslechu zahraje Malá muzika Chomutov. Vstupné 50 Kč

Teplicko

Zahradnictví Dvořák Teplice zve v sobotu i v neděli na adventní víkend VÁNOCE JAKO ZÁŽITEK. Od 10 do 18 hodin vás čekají Lidová řemesla a trhy. Připravili zde pro vás vánoční trhy a kreativní dílny s živou hudbu a další doprovodný program. Nazdobíte si svůj adventní věnec společně s floristkami.

V neděli si nenechte ujít skvělou KRAMPUS SHOW NA NÁMĚSTÍ SVOBODY. Začíná se od 10 hodin a akce trvá až do večerních hodin. Krampus-Čerti ze severu si už na Vás brousí rohy. Jaký je program akce? Od 10:00 se bude hrát Pohádka O největším lidském pokladu (Štěpánčino dividlo), od 11:00 uslyšíte koncert kapely Modlanská skládka, od 13:00 Vánoční písně v podání žáků ZUŠ Teplice, od 14:00 Pohádka O čertíkovi (Divadlo z Bedny), dále i Dětské karaoke, Dětská módní přehlídka, od 15:30 Hudební vystoupení dětí MŠ Jeníkov, od 16:00 Koncert legendární rockové kapely Hlahol, v 17 hodin konečně vyrazí do ulic Krampus-Čerti ze severu se svojí Krampus Show.

Nechce se vám mrznout či stát na ulici? Využijte nabídky restaurace J&J LAGARTO A VYHLÍDKU Z PTAČÍ PERSPEKTIVY NA KRAMPUS SHOW a užijte si akci v její Lounge. Od 17 hodin s horkým svařákem, blíbenou kávou, zákuskem či jinou dobrotou. Zajištěny jsou deky a hořáky pro zahřátí. Místo doporučujeme předem rezervovat.

Ústecko

Moto Garage club Ústí nad Labem zve na koncert Klasická Stará škola v klasické sestavě v sobotu od 20 hodin. Co vás čeká? Klasická STARÁ ŠKOLA v klasické sestavě s klasickým repertoárem pro klasické publikum! Vstupné neuvedeno.

Dalším koncertem v Ústí nad Labem bude v sobotu od 20 hodin PEKAŘ - ÚSTÍ N. LABEM "JEN TAK TROCHU AKUSTICKY" TOUR, v Doma - music pub Masarykova 3125/18, 400 01 Ústí nad Labem. Za poslední roky koncerty Pekaře přerostly z písničkáře s kytarou do kapely, která tak trochu více přitvrdila. Tohle turné to ale bude jinak - "Jako vždycky, jen tak trochu akusticky". Každopádně takhle jste to ještě neslyšeli a máte možnost pouze na tomto turné. Podzim 2019. Support: ADYS a LÁSKA. Vstupné neuvedeno.

V neděli se koná od 13 do 16 hodin ve VEŘEJNÉM SÁLU HRANIČÁŘ VELKÁ BURZA LP A CD. K mání bude několik tisíc titulů, vše od Abby až po Sepulturu, od Ivana Mládka po Blue Effect, od Menšíka po Hurvínka, od Muddyho Waterse po Franka Zappu. Výběr je obrovský, stačí přijít! Deep Purple, Depeche Mode, Beatles, Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, U2, Police, J. Hendrix, B. Dylan, Genesis, M. Jackson, Prince, Madonna, Anthrax, Judas Priest, ZZ Top, Eagles, The Who, Status Quo, M. Oldfield, J.M. Jarre, Falco, F. Sinatra a mnoho mnoho dalších. N místě se bude LP, SP i CD vykupovat. Vstupné 50kč + doprovod zdarma

Burzy se také můžete zúčastnit v Chabařovicích, ale již v sobotu od 9 do 14 hodin. Bude se tu konat 6. CHABAŘOVICKÝ VÁNOČNÍ JARMARK V KULTURNÍM DOMĚ ZÁTIŠÍ, ul. Marie Krsňákové 112. Přijeďte načerpat vánoční atmosféru, nakoupit dárečky a dekorace. Vstup je zdarma.

Děčínsko

V sobotu se v Děčíně uskuteční KONCERT PĚVECKÉHO SBORU POMNĚNKY, a to od 17:30 - 19:00 hodin, tentokrát v Synagoze Děčín. ZUŠ a třída Ivany Vaňkové si dovoluje pozvat na nevšední zážitek do Synagogy v Děčíně. Vstupné neuvedeno.

Litoměřicko

Tržnice Felixe Holzmana v ul. Novobranská přivítá v sobotu LITO FEST - ZABIJAČKOVÉ HODY v době od 9 do 17 hodin. Festival je zaměřen na zabijačkové hody vybraných řezníků, kteří nabídnou jitrnice, jelita, ovar, černou polévku a spoustu dalších zabijačkových specialit. Nebudou chybět další farmářské dobroty - mléčné, pekařské, uzenářské, ovoce a zelenina, bylinná lékárna, káva od Zobana, pivo z řemeslných pivovarů, svařené víno, či ořechy a s doprovodným programem. Vstup zdarma.

V neděli vás zve Hospoda u letního kina Střelecký ostrov 488 v době od 12.30 do 15 hodin na FÉR PIKNIK POZDNÍHO PODZIMU. Již pošesté vás čeká Společný oběd/piknik z fair trade, bio a lokálních produktů. Podělte se i Vy o své kulinářské umění a přineste něco s sebou (např. koláče, buchty s použitím fair trade surovin, bio produktů, donést můžete i ovoce - zavařeniny, marmelády, zeleninu z vlastní zahrady, mošt apod.).

Na programu bude i ochutnávka fair trade pochutin - např. (horká) čokoláda, čaj, sušené ovoce, chipsy, dále výtvarné dílny pro děti - výroba svícínku ze zavařovacích sklenic (aneb recyklace na Vánoce), výroba vánočních přání, potisk látkových tašek a chybět nebude Honba za Férovým pokladem. Akce je vhodná pro celou rodinu. Koná se za hezkého počasí v prostorách letního kina, v případě nepřízně počasí uvnitř Hospody u letního kina. Před piknikem se můžete od cca 9:30 účastnit brigády - úklidu listí - v Letním kině.

75429462 2956832914328283 2759827911463665664 n

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru