VIDEO NEWS: Auto na odpis, silniční pirát, letící anděl. Jediné komentované webové zprávy jsou tu!
Týden v Ústeckém kraji.
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Požárem zničený vůz, silniční pirát - profesionál, anděl letící z věže. Ale také demonstrace, nové stromy či vzácné šperky. I to přinesl poslední týden v Ústeckém kraji. Jako jediní v Ústeckém kraji přinášíme podobné výhradně webové zpravodajství každý týden. Pojďte se podívat.

Pokud chcete vidět video news mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Děkujeme. Najdete nás na tomto odkazu.

Požár auta

Auto zaparkované v lesoparku na okraji Mostu skončilo v plamenech. Dlouhodobě odstavený automobil mohl někdo zapálit. K požáru vyjížděli hasiči, kteří už ale hořící automobil nedokázali zachránit. Zůstal z něj již definitivně nepojízdný vrak.

Slet andělů

Tradiční slet andělů se konal v neděli v centru Teplic. Místní obchodní centrum ho zde pořádá již několik let. Letos se anděl snesl přímo z radniční věže a zamířil na podium, kde se účastnil hodinového vyprávění pohádky. Potom už se Galerie Teplice slavnostně vánočně rozsvítila a z její střechy byl odpálen velký ohňostroj.

Piráti na silnicích

Děkujeme našim čtenářům a divákům, že nás zásobují snímky ze svých autokamer. Tento týden přistály v naší redakci videa zachycující bezohledné chování řidiče cisterny, který přejíždí přes plné čáry. Své fotky a záběry můžete posílat třeba mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

https://www.youtube.com/watch?v=F8K_GRmR3Uo

Sázení stromů

Tři desítky občanů obce Líšťany na Lounsku se v sobotu 16. listopadu sešly na místním hřišti, aby zde v rámci akce Stromy pro hřiště vysadily několik stromů a keřů. Výsadbu podpořila Nadace ČEZ. Stromy budou chránit sportovce před větrem. Díky nadaci se ale sázelo i jinde, třeba v Hlinné na Litoměřicku.

Šperky Ulriky von Lewetzow

Mostecké oblastní muzeum ukazuje veřejnosti unikát. Byla tam slavnostně otevřena nová expozice Ulriky von Levetzow "Anděl ve třpytu par". Součástí výstavy je i barončina granátová souprava šperků, jedno z nejvzácnějších šperkařských děl v České republice. Obsahuje i největší broušený český granát u nás.

Nábor dárců

Letos už podruhé se na krajském úřadě uskutečnil nábor do registru dárců kostní dřeně, který přivedl do registru dalších 45 nadějí na život. Tváří podzimního ústeckého náboru se stali hráči amerického fotbalu Blades, kteří se do registru také zapsali. Pro každého čtvrtého pacienta se vhodný dárce kostní dřeně nenajde a umírá.

Demonstrace u knihovny

Zhruba pět desítek lidí se sešlo v úterý večer u mostecké knihovny, aby vyjádřili nesouhlas s jejím stěhováním. Současná budova je totiž ve velmi špatném stavu a rekonstrukce by stála 400 milionů korun. Město proto knihovnu přesune do centra do Repre, které rovněž projde zásadní opravou. Demonstranti by si přáli, aby zůstala na současném místě.

IKAP Stavařina

Schopnost spolupráce a týmové hry předvedly soutěžící týmy Krajské odysey v oboru stavebnictví. Soutěž se konala na Střední škole stavební a strojní Teplice. Týmy složené ze dvou žáků základních a dvou žáků středních škol měly za úkol vyprojektovat domek, který pak v praktické části soutěže měly také postavit. Jedním z cílů je přivádět mladé lidi z Ústeckého kraje k technickým oborům.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru