Do třetího ročníku soutěže Benzina pomáhá se zapojilo 42 dětských domovů. Z výhry se radovaly děti z Ústí nad Labem
Z výhry se radovaly děti z Ústí nad Labem. Foto: Benzina
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Benzina v letošním roce uspořádala již třetí ročník soutěže pro dětské domovy v rámci platformy Benzina pomáhá.

Předmětem soutěže bylo ztvárnit své vysněné auto, což se nejlépe povedlo dětem z dětského domova ve Špálově ulici z Ústí nad Labem. Vítězové si tak užili víkend snů v Krkonoších a po návratu domů je čekalo velké překvapení v podobě rekonstrukce kuchyně a volnočasových zařízení v hodnotě 100 tisíc korun.

Třetího ročníku soutěže pro dětské domovy v rámci platformy Benzina pomáhá se zúčastnilo 42 dětských domovů z celé republiky. Jejich úkolem bylo namalovat, vytvořit či jinak ztvárnit, jak si představují své vysněné auto. Do hlasování v prvním kole byla zapojena široká veřejnost, přičemž dohromady dorazilo téměř 140 tisíc hlasů. Pět nejlepších výtvorů poté postoupilo do druhého kola, kde odborná porota, ve které se kromě ředitele Benziny Marka Zouvaly objevili například vědec Michael Londesborough či zlatý medailista z Nagana Jiří Šlégr, rozhodla o konečném pořadí.

Porota nakonec stejně jako veřejnost nejvíce ocenila originální nápad dětského domova ve Špálově ulici z Ústí nad Labem inspirovaný oblíbenou ságou Star Wars. Druhé místo obsadil dětský domov v Dolní Čermné a stupně vítězů uzavřel dětský domov z Jaroměře.

„Všechny výtvory byly opravdu povedené, takže nebylo vůbec jednoduché vybrat vítěze. Jsem rád, že děti z Ústí nad Labem si užily povedený víkend v Krkonoších a věřím, že rekonstrukce jejich domova jim udělala radost. V projektu budeme i nadále pokračovat a všichni se už těšíme na příští ročník,“ uvedl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina.

„Výlet do Krkonoš byl skvělý. Všechny děti byly nadšené a líčily mnoho zážitků. Po návratu na ně čekalo překvapení a jejich radost při předávání byla obrovská. Nová kuchyň je krásná a slouží nám na jedničku. Brouzdaliště jsme zatím sice nemohli vyzkoušet, ale příští rok si ho děti pořádně užijí,“ řekla Alena Novotná, ředitelka dětského domova ve Špálově ulici v Ústí nad Labem.

Zkrátka nepřišly ani ostatní dětské domovy. Děti z Dolní Čermné obdržely ceny v hodnotě 30 tisíc korun v podobě výletu do Safari Parku ve Dvoře Králové či do unikátního zábavného zařízení TEPfactor ve Slapech. Děti z dětského domova v Jaroměři se pak podívají do ZOO koutku v Malé Chuchli či do muzea smyslů v Praze. Zajímavé odměny včetně sportovního vybavení ze Sport Boxů Benziny pak obdržely i dětské domovy v Mostě a Řepišti, umístěné na čtvrtém a pátém místě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru