Útulek v Ústí se připravuje na zimu. Nejvíce opuštěné němé tváře ocení deky a povlečení
Nejdéle žijícím čtyřnohým mazlíčkem v ústeckém útulku je podle webových stránek psí kříženec Čenda. Na svého kamaráda z lidské říše čeká v centru přes osm let. Zdroj foto: Centrum pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Centrum pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem se připravuje na zimu. Nejvíce opuštěným mazlíčkům s přicházejícím chladným počasím udělají radost deky a povlečení.

Ústecký útulek v současné době obývá třicet sedm němých tváří. „Vyhřívaných desek, misek máme dost, rovněž oblečků. Co se vždy hodí, jsou deky, které nám pejsci často rozškubou nebo jinak znehodnotí. Největší službu našim čtyřnohým mazlíčkům udělají larisy, které drží teplo. Pejsci nebo kočky na ně nejen uléhají, ale v třeskutých mrazech je používáme k zakrytí kotců. Co nemá smysl do našeho centra nosit, jsou péřové a prošívané deky,“ uvedla Jaroslava Ježková, vedoucí Centra pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem.

Další lůžkovinou, které není nikdy dost, je povlečení. „Nejlepší je bavlněné, bereme jak prostěradla, povlaky na deku i na polštář. Co nemá smysl do útulku nosit, jsou povlečení z umělých vláken nebo lesklých materiálů, které zvířata ve venkovních kotcích v mrazivém počasí spíše studí,“ požádala dobrovolné dárce Jaroslava Ježková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru