Ústečtí strážníci uspořádali přednášku pro seniory „Jak chránit sami sebe“
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve středu 13. listopadu se uskutečnilo setkání strážníků ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy Městské policie Ústí nad Labem s návštěvnicemi senior klubu v rodinném centru Slunečník. Pro seniory byla připravena přednáška s názvem „Jak chránit sami sebe“.

Z posluchaček se během přednášky staly velmi aktivní a zvídavé ženy, které svými osobními příběhy aktivně doplňovaly průběh přednášky. Sami pak strážníky upozorňovaly na časté chyby, kterých se dopouštějí hlavně ženy při nákupech v obchodních centrech, nebo při cestách v městské hromadné dopravě, kdy si dostatečně nehlídají své osobní věci.

Strážníci radili zúčastněným, jak chránit svůj domov a své peněženky před různými podvodnými prodejci a jaká nebezpeční jim hrozí, když do svého obydlí pustí neznámou osobu. Setkání se uskutečnilo v rámci preventivního projektu městské policie „Myslíme na Vás“, který je zaměřen na nejohroženější skupinu obyvatel, jako jsou právě senioři nebo handicapovaní občané.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru