Na volném pozemku vedle soudů má vyrůst nákupní centrum. Klíčové bude jednání ústeckého zastupitelstva
Vizualizace plánovaného nákupního centra. Zdroj: Za lepší Střekov
Ústí nad Labem

Střekov – Nákupní centrum, park a „psí“ louka má v budoucnu zaplnit volnou plochu vedle ústeckých soudů. Informaci na svých stránkách zveřejnilo hnutí Za lepší Střekov.

„Je to téměř rok, co jsem se sešel s firmou, abych se zeptal na jejich plány s pozemky u soudu. Tlumočil jsem jim velký zájem střekovských o vybudování nákupního centra v tomto území (nejlépe pro společnost Lidl), a s radostí nyní můžeme sledovat, jak jednání s touto společností postupně spějí k cíli. Mimo jiné i díky podpoře magistrátu začíná šance na vybudování nákupního centra (včetně prodejny společnosti Lidl, ale také včetně parku a „psí louky“) nabývat stále reálnějších rozměrů,“ uvedl starosta Střekova Petr Vinš (Za lepší Střekov).

„Klíčové bude ovšem jednání zastupitelů statutárního města Ústí nad Labem, kteří musí záměr schválit,“ dodal střekovský starosta pro on-line deník E-Ústí.cz.

Názory Střekovanů na nákupní centrum vedle ústeckých soudů jsou protichůdné. „Je pravdou, že Střekov proti okolním ústeckým čtvrtím v občanské vybavenosti zaostává. V tomto směru je zpráva určitě pozitivní. Je rovněž dobře, že se nepočítá jen s obchody, ale také s parkem a zelení. Na druhou stranu vzhledem k blízkosti centra Ústí, je nutné dohlédnout, aby chystané nákupní centrum nabízelo službu, o kterou je nejen na Střekově, ale i v Ústí nouze. Jinak za pár let mohou výlohy zdobit jen cedule s nápisem – k pronajmutí,“ myslí si Střekovanka Eva Bečvářová.

Ze stránek Saller Group lze vyčíst, že obdobné centrum již společnost vybudovala v Trmicích proti zdejšímu hypermarketu Globus.

0511 oc strekov

0511 oc strekov3

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru