Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Veřejné slyšení Parlamentu dětí a mládeže se ve středu konalo v Domě dětí a mládeže. Na otázky odpovídali primátor Petr Nedvědický, jeho náměstek Pavel Tošovský, radní Tomáš Kirbs a ředitel DDM Jan Eichler.

Dětský parlament působí ve městě už dvacet let a na svá slyšení zve zástupce vedení města, městských podniků a dalších institucí. I tentokrát byly otázky žáků a studentů ústeckých základních a středních škol zvídavé a bylo jich hodně.

„Co se staví v Úžíně? Jak zlepšíte čistotu města? Co město dělá pro mladé?“ ptaly se děti a dotazy přidali i někteří učitelé, které zajímalo mimo jiné třídění odpadů nebo koncepce tras pro cyklisty.

1710dpunl2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Hosté odpovídali, seč jim síly stačily, přesto se na řadu dotazů nedostalo, ale odpovědi budou zpracovány písemně a předány do škol.

„Bylo to zajímavé setkání, cením si toho, že se mladí lidé zajímají o to, co se ve městě děje. Často jsme dostali dotazy z jiného pohledu, než jsme zvyklí a to je velmi přínosné,“ poznamenal primátor Petr Nedvědický.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru