V posledních dnech přibývá ztracených houbařů v lese! Mějte s sebou nabité mobily, doporučuje policie
Houbaři se ztrácejí po celém Česku. V horách pomáhá s pátráním i Horská služba. Ilustrační foto: HS ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Houbaři mají v posledních dnech napilno, policisté však také. Během šesti dnů řešili policisté z lounského územního odboru hned tři případy ztracených houbařů. Dva z nich se odehrály na sklonku září, třetí začátkem října.

"Společným jmenovatelem bylo, že se vždy v lese ztratil houbař – pokaždé se jednalo o seniora ve věku kolem 70 let. Na linku 158 se v podvečerních hodinách obrátil buď kamarád či známý pohřešovaného, v jednom případě to byl příbuzný. Do akce bylo vždy nasazeno několik policejních hlídek, v některých případech šlo i o hlídky ze sousedních krajů. Zapojen byl i služební pes. Dvakrát byl dokonce nasazen i policejní vrtulník," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Tentokrát měly všechny tři případy šťastný konec. Ve dvou z nich kontaktovali večer policii příbuzní, že se pohřešovaný sám vrátil v pořádku domů. Dalšího houbaře nalezli policisté ve spolupráci s jeho vnukem, a to i díky tomu, že si sebou vzal do lesa mobilní telefon. Muž byl po několika hodinách v lese sice dehydrovaný, ale jinak naštěstí v pořádku, uvedla policie.

"V této souvislosti chceme apelovat na houbaře, aby nepřeceňovali své schopnosti a síly a pokud možno se sami nevydávali na místa, která dobře neznají. Doporučujeme do lesa nosit plně nabitý mobilní telefon a vždy někomu z příbuzných či známých oznámit úmysl jít na houby a sdělit mu alespoň přibližné místo" dodává Miroslava Glogovská.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru