Trať mezi Chomutovem a Ústím. Část prochází velkou rekonstrukcí. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Stavební činnost Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) v Podkrušnohoří nabírá na obrátkách. Nově se začalo 1. srpna pracovat na trati mezi Oldřichovem u Duchcova a Bílinou. Celkové investiční náklady dosáhnou 1,9 miliardy korun. V realizaci už jsou přitom stavby Kadaň-Prunéřov – Kadaň, modernizace stanice Řetenice a trati Oldřichov u Duchcova – Litvínov. Co je důležité pro cestující: Zkrátí se jízdní doby.

Cílem stavby je kompletní rekonstrukce výše zmíněného úseku, která umožní zvýšení traťové rychlosti až na 140 km/h. To přinese zkrácení jízdních dob vlaků. Práce budou zahrnovat úpravu kolejí v celé železniční stanici Oldřichov u Duchcova, na vlečce do Duchcovské svařovny, na napojení odbočujících tratí na Litvínov a Teplice lesní bránu a samozřejmě na dvoukolejném traťovém úseku Oldřichov u Duchcova – Bílina.

Kvůli rekonstrukci v železniční stanici Oldřichov u Duchcova se pro snazší přístup cestujících přesunou nástupiště do části kolejiště ve směru na Bílinu. Tam vznikne nová zastávka Jeníkov-Oldřichov. V této souvislosti vznikne nový podchod pod železniční tratí, který umožní přístup cestujících na jednotlivá nástupiště.

Součástí rekonstrukce je také vybudování nového sdělovacího a zabezpečovacího zařízení, nového trakčního vedení, osvětlení, elektrického ohřevu výhybek, dále výstavba nástupišť v normové výšce 550 milimetrů nad traťovou kolejí a zajištění bezbariérového přístupu v rekonstruovaných zastávkách. Výrazných změn se také dočká zastávka Duchcov.

Od začátku letošního roku přitom SŽDC v oblasti Podkrušnohoří zahájila již několik staveb. V polovině února začala elektrizace pětikilometrového úseku z Kadaně-Prunéřova do Kadaně, díky které získají cestující přímé vlakové spojení s většinou významných center Ústeckého kraje. V březnu pak odstartovala rekonstrukce železniční stanice Řetenice na trati z Ústí nad Labem do Chomutova. A v neposlední řadě prochází celkovou přestavbou trať Oldřichov u Duchcova – Litvínov.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru