Centrum přírodovědných a technických oborů UJEP finišuje do poslední třetiny
Současný stav výstavby CPTO v Kampusu UJEP. Foto: Josef Růžička
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Jak probíhá výstavba Centra přírodovědných a technických oborů UJEP, přijela zhodnotit vzácná ministerská návštěva. Náměstkyně ministra školství pro řízení sekce ekonomické, RNDr. Zuzana Matušková, a ředitelka odboru investic, Ing. Yveta Kurfürstová.

Historicky největší stavba UJEP vyrůstá v univerzitním kampusu od 15. 6. 2018, má tedy za sebou více jak rok horečné výstavby a v kampusu je to rozhodně vidět. Spřízněnou duší této obrovské stavby je ze strany Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy nejen samotný ministr Robert Plaga, ale jeho pravá ekonomická ruka, náměstkyně Zuzana Matušková. Ta byla přítomna slavnostnímu zahájení stavby a dne 15. 7. 2019 se přijela podívat, jak výstavba pokračuje.

„Paní náměstkyně nám byla nápomocna v mnoha složitých situacích, projevila pochopení i vstřícnost pro řešení všech problémů. Jsem potěšen, že se o stavbu stále zajímá a drží nad ní osobní dohled,“ říká rektor doc. Martin Balej.

Investiční záměr pro novostavbu Centra přírodovědných a technických oborů UJEP má na MŠMT pod drobnohledem ředitelka odboru investic Ing. Kurfürstová.

Obě dámy si v doprovodu rektora, doc. Martina Baleje, a kvestora, Ing. Leoše Nergla, prohlédly staveniště a zhodnotily aktuální stav výstavby.

„V současné době je výstavba CPTO ve fázi dokončení hrubé stavby. Čeká nás montáž technologií a vybavování interiéru zařizovacími předměty. V poslední fázi dojde k finálním úpravám venkovních prostor,“ vysvětluje kvestor Ing. Nergl.

1707ujep1

Zleva Y. Kurfürstová, L. Nergl, Z. Matušková, M. Balej. Foto: Josef Růžička

S náměstkyní Matuškovou a ředitelkou odboru Kurfürstovou jednali rektor a kvestor UJEP zejména o současném stavu výstavby CPTO s ohledem na termín jejího dokončení a kolaudaci. Vše musí být hotovo do konce roku 2019.

Kromě CPTO proběhla se zástupkyněmi MŠMT také diskuse o dalších investičních záměrech UJEP, ať se jedná o rekonstrukci Domu umění, tak o výstavbu objektu pro Fakultu zdravotnických studií UJEP v areálu Masarykovy nemocnice či výstavbu CEMTECH pro fakultu strojního inženýrství v Kampusu UJEP.

„Část setkání jsme věnovali také diskusi, jak naše univerzita nakládá s dalšími budovami. V té souvislosti jsem paní náměstkyni seznámil s koupí objektu UJEP v Hoření ulici městem Ústí nad Labem,“ doplňuje rektor.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru