Dálnici D8 čeká až do srpna částečná uzavírka. Bude se opravovat silnice
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Od neděle 14. července (od večerních hodin) do 18. srpna probíhá částečná uzavírka dálnice D8 v úseku km 83 (pod tunelem Libouchec) až km 92,4. Uzavírka povede až do SRN po navazující dálnici A17, km 41,5 (na úrovni odpočívky Am Heidenholz). Důvodem uzavírky je oprava vozovky.

Uzavřen bude směr od Drážďan do Prahy, provoz bude sveden to protisměrného pásu dálnice (bude se jezdit pouze v jednom pruhu v každém směru).

V tomto směru bude na D8 uzavřen EXIT 87, MÚK Petrovice. Zde nebude možné sjet ve směru od Drážďan do Petrovic, je nutné sjet až na D8, EXIT 80 a přes Libouchec, Tisou, nebo přes Nakléřov, případně zpět po dálnici D8 na EXIT 87. Nebude možné ani najet z Petrovic přímo na Prahu, zde bude nutné použít značenou objízdnou trasu přes Nakléřov, Telnici nebo přes Tisou, Libouchec na EXIT 80.

V případě vzniku mimořádné události v tomto úseku, např. dopravní nehody, technické závady vozidla apod., jsou k dispozici objízdné trasy:

Objízdné trasy pro vozidla do 3,5 t:

  • D8, EXIT 80, MÚK Knínice, přes Libouchec, Tisou, Petrovice, bývalý hraniční přechod Petrovice-Rundteil
  • D8, EXIT 80, MÚK Knínice po I/13 přes Teplice, dále po I/8 přes Dubí na Cínovec-Altenberg
  • D8, EXIT 64, MÚK Řehlovice dále po I/63 a I/8

Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5 t:

  • odklon na Horu Sv. Šebestiána-Reitzenhain

Po celou dobu uzavírky budou na provoz na dálnici D8 v tomto úseku dohlížet hlídky dálničního oddělení Řehlovice a policisté na motocyklech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru