Na bezpečnost a pořádek na koupališti v Brné budou dohlížet strážníci
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - S nástupem letních prázdnin a stoupající teplotou se plní termální koupaliště v Brné návštěvníky, a to je ten pravý čas pro strážníky městské policie, kteří již tento týden začali kontrolovat celý areál koupaliště, aby zde nedocházelo k porušování zákona a návštěvník se mohl cítit bezpečně.

„Reagujeme tak na stížností občanů i na naše vlastní zjištění o situaci na koupališti. Chceme, aby se tu lidé mohli v klidu rekreovat,“ uvedl primátor Petr Nedvědický. Strážníkům zde vypomáhají i asistenti prevence kriminality, kteří mají za úkol řešit konflikty, vznikající kvůli nevhodnému chování některých návštěvníků. Tito lidé často znečišťují vodu tím, že se koupou oblečení, chovají se velmi hlučně a dělají kolem sebe nepořádek, což samozřejmě vadí slušným návštěvníkům koupaliště. A není to jen nepořádek, který vytváří někteří naši spoluobčané, ale úkolem hlídek je i kontrola volně položených věcí, které by mohly zlákat různé poberty, které tyto věci bez dozoru přitahují.

1007koupaliste1

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

V minulém roce se dokonce stalo, že neznámý člověk vykonal svoji potřebu do bazénu, čímž znečistil vodu, která se musela následně vyměnit. Z těchto důvodů se vedení města rozhodlo podobné incidenty neriskovat, proto budou hlídky strážníků kontrolovat areál po celou dobu prázdnin. Pomoci by v těchto případech měly i mobilní kamery, které jsou nainstalovány v areálu koupaliště. Návštěvník koupaliště má i tu možnost, že pokud se bude dít v areálu nějaká nepravost, může sám zavolat na tísňovou linku městské policie. Hlídky se budou věnovat i okolí koupaliště, kde často dochází ze strany řidičů, kteří přijedou na koupaliště svým vozidlem k nesprávnému parkování, čímž způsobí neprůjezdnost komunikace. Tito řidiči pak budou strážníky řešeni za nedovolené parkování.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru