Jednorázová papírová jízdenka na ústeckou MHD podraží. Cena ročního kupónu se naopak výrazně sníží
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – S úpravou jízdného v ústecké městské hromadné dopravě (MHD) musí od prosince počítat cestující. Cílem změn je přechod na co nejširší využití elektronických jízdních dokladů na úkor papírových.

Mluvčí města Romana Macová uvedla, že změnami se radní na svém posledním jednání zabývali na základě žádosti vedení Dopravního podniku města Ústí nad Labem. „Radní rozhodli o uzavření dodatku smluv a o změně tarifních podmínek v MHD, které začnou platit od prosince 2019. Důvody změn jsou ekonomické a i fakt, že Dopravní podnik města Ústí nad Labem je součástí integrované dopravy Ústeckého kraje, která úpravy řeší. Cílem je přechod na co nejširší využití elektronických jízdních dokladů na úkor papírových. Rada schválila výrazné snížení ročního kupónu ze 4 845 Kč na 3 990 Kč. Základní jízdné se zvýší o dvě koruny z 18 Kč na 20 Kč, ale při využití platební karty nebo karty společnosti bude zachována cena 18 Kč. Podobně budou upraveny i další tarify, některé druhy papírových jízdenek budou zcela zrušeny s tím, že cestující budou moci uhradit jízdné elektronicky,“ doplnila Romana Macová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru