VIDEO: Hasiči jsou ve Stebně už 120 let. Teď bavili děti a ukazovali svoji práci
Ukázka zásahu. Foto SDH Stebno
Ústí nad Labem

Stebno - Dobrovolný hasičský sbor byl ve Stebně na Ústecku založen v roce 1899, nyní oslavil 120 let a ukázal se lidem. Ti se mohli podívat třeba na ukázku zásahu u hořícího automobilu, děti si zase užily pěnu.

Novodobá historie začíná v roce 2004, kdy byla činnost již jen papírově fungujícího sboru obnovena. Byla obnovena členská základna a vytvořena jednotka požární ochrany. Sbor nyní tvoří celkem 50 osob, z nichž 20 je mladých hasičů. Sbor se aktivně podílí na kulturním dění v obci, ve spolupráci s OÚ Stebno pořádá dětské dny, lampionové průvody, či mikulášskou nadílku.

2406stebno2

Jednotka sboru dobrovolných hasičů je tvořena 13ti vycvičenými a proškolenými členy, kteří pro svou činnost využívají moderní vybavení jako je termokamera, přetlakové dýchací přístroje a také automatický externí defibrilátor. K zásahům vyráží cisternovou automobilovou stříkačkou na podvozku Tatry 815 6x6 a dopravním automobilem Renault Trafic. Průměrně je jednotka povolána k 35 zásahům ročně. Jedná se o všechny druhy zásahů - požáry, technické zásahy, dopravní nehody a v poslední době stále častěji k záchraně a transportu zraněných turistů z okolí Vaňovských skal a vodopádů. Mezi nejdelší a nejnáročnější zásahy patří týdenní nasazení ve Vaňově během ničivých povodní v roce 2013, požár lesního porostu v okolí železniční tratě u Prackovic nad Labem v loňském roce.

https://www.youtube.com/watch?v=os9v72h6wyg

Zázemí hasičů ze Stebna tvoří požární zbrojnice v sousední obci Podlešín, která byla svépomocí přebudována z nevyužívané hospodářské budovy a nyní poskytuje kompletní zázemí jak jednotce hasičů, tak členům sboru. Zde jsou parkována obě výjezdová vozidla, nachází se zde dílna a sklady, společenská místnost, místnost pro pohotovost, sociální zařízení a kancelář. Zbrojnice slouží také ke školení a schůzkám kroužku mladých hasičů

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru