Handicapovaná Valinka má díky běžcům s dobrým srdcem dotykový počítač
Handicapovaná Valinka má díky běžcům s dobrým srdcem dotykový počítač. 4x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Severní Terasa – Zástupci běžecké spolku Už tam budeeem?! předali minulý týden malé Valince Cíchové speciální dotykový počítač, který jí usnadní další výuku na speciální základní škole Pod Parkem. Peníze na moderní technologii získali běžci pořádáním charitativního běžeckého závodu v Centrálním parku na Severní Terase.

Na závodě se sešlo více jak dvě stě malých i velkých běžců. Do kasičky s dobrovolnými dárci nastřádali v březnu krásných 23 184 Kč. To ovšem nebyla konečná suma, spolek UŽ TAM BUDEEM?! na svých stránkách tehdy oznámil, že se přispívalo i po uzavření kasičky a přes účet spolku. Částka se tak vyšplhala na 23 500 Kč. Za získané peníze má ovšem Valinka nejen speciální počítač, který budou moci využívat i její spolužáci, ale také z části uhrazenou hipoterapie v nedalekých Březinách v Děčíně. Dobré srdce ukázalo i vedení rehabilitace Kateřina, které zbytek nákladů za pobyt malé Valince odpustilo.

Hipoterapie je metoda fyzioterapie využívající přirozený pohyb koně v kroku jako stimul a rehabilitační prvek. Krok koně se promítá do trojrozměrného pohybu koňského hřbetu, který se stává pro terapii jedinečnou balanční plochou. Cílem je správné zasazení klienta do pohybu kráčejícího koně, dosažení pohybové souhry klienta s pohybem hřbetu koně a jemné koordinace případných změn. Tím dochází k aktivaci ať už retardovaných nebo postižených pohybových programů.

2306 valinka1

2306 Valinka2

2306 Valinka3

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru