Hromadící se odpadky v ulicích centra zlobí Ústečany. Vedení města přijalo opatření
Hromadící se odpadky v ulicích centra zlobí Ústečany. Foto: Lenka Podzimková
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Odpadky kam se podíváš, takový pohled na centrum města v posledních dnech zlobí Ústečany. Vedení města souhlasí, že jde o nedůstojný stav.

Na problém již před deseti dny upozornila Ústečanka Lenka Podzimková, která do redakce E – Ústí.cz zaslala snímky nepořádku s námětem na článek. (Více zde). Mluvčí města Romana Macová tehdy k situaci uvedla, že byl ihned dodavatel služby vyzván k nápravě. „Bohužel se navíc rozbil i stroj na úklid nedopalků a došlo tak k celkovému výpadku úklidu. Byla to výjimečná situace, za kterou se omlouváme. Příjemnou zprávou však je, že vedení města chce výrazně zlepšit úklid a nyní je od dubna ve zkušebním provozu další stroj, který má přispět k udržování čistota města,“ tlumočila začátkem minulého týdne omluvu mluvčí.

Jenže situace se opakovala. „Bohužel opět selhal lidský faktor. Vedení města se touto situací zabývá velmi intenzivně. Svolalo příslušný odbor a zástupci firmy AVE předloží seznam opatření, která zabrání opakování nepořádku. Centrum města je v oblasti čistoty a pořádku zónou prvořadého zájmu v oblasti od divadla po nádraží a podle toho k ní chceme přistupovat. Současně dnes probíhá v této lokalitě velká policejní akce,“ uvedla ve čtvrtek 20. června Romana Macová. Výsledky akce budou známi v následujících dnech.

Mluvčí města zároveň zveřejnila výstup z aktuálního jednání mezi zástupci AVE, vedení městské policie a úředníků. „Na schůzce bylo sjednáno, že pokud by se opakoval výpadek stojů (technika může selhat), neprodleně budou nasazeny čety a sběr odpadků bude proveden ručně. Do odvolání budou zintenzivněny pravidelné hlídky městské policie,“ doplnila Romana Macová.

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy z Ústecka. Využít můžete zpráv naší facebookové stránky. Posílejte nám fotky, videa, informace přes náš WhatsApp 737 058 283. K dispozici je vám rovněž náš e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. My vámi zaslaný námět prověříme, zeptáme se odpovědných a o výsledku vás budeme na našich stránkách informovat.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru