V Ústí se debatovalo o drogách. Řešili se například i problematičtí nájemci bytů
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Náměstek primátora, Mgr. Tomáš Vlach, uspořádal v pořadí již třetí veřejnou diskuzi v oblasti sociální politiky města. Setkání nad tématem Ochrana obyvatel před výrobou a distribucí nelegálních drog proběhlo 29. 5. 2019 od 16:30 tradičně v Informačním středisku města Ústí nad Labem za účasti primátora města, Mgr. Ing. Petra Nedvědického a brigádního generála Mgr. Jakuba Frydrycha, ředitele Národní protidrogové centrály.

Setkání bylo velmi zajímavé a poučné, neboť byly vyvráceny mýty a omyly, které o návykových látkách proudí společností i médii, byla vysvětlena role Policie České republiky a dalších státních institucí. Primátor města zdůraznil odpovědnost společnosti, odpovědnost rodičů vůči dětem ve výchově a důležitost základních správných morálních návyků, které inklinaci k nelegálnímu chování předchází.

Přítomní hosté diskutovali zejména o následujících bodech:

  • problematičtí nájemci bytů; jak postupovat při podezření na trestnou činnost
  • trendy a typy drog nejčastější v regionu, srovnání ve světě
  • bezpečnost Česka jako místa k životu z hlediska distribuce návykových látek
  • změny ve financování nestátních neziskových organizací (NNO)
  • vazba na dětskou psychologii, psychiatrii a detoxikační zařízení
  • postup PČR/MP při aplikaci drogy (nejčastěji intravenózně) na veřejnosti v centru města
  • spolupráce PČR/MPa NNO
  • výměnný program ve věznicích vs. podpora intravenózní/perorální aplikace drogy

Náměstek Mgr. Tomáš Vlach po ukončení setkání poděkoval za plodnou diskuzi a podnětné příspěvky. Uvedl, že cyklus diskuzí v oblasti sociální politiky bude pokračovat na podzim, pravděpodobně na téma alkohol a jeho dopady na život ve městě (pozvánka bude včas zveřejněna). Společně s primátorem potvrdil, že vedení města vidí tuto problematiku jako velmi závažnou a proto jí bude věnována dostatečná pozornost tak, aby se situace ve městě zlepšila.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru