Krajská zdravotní bude v oboru kardiochirurgie spolupracovat s IKEM
Ilustrační foto. Zdroj: www.kzcr.eu
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - S Institutem klinické a experimentální medicíny, s. p. o. (IKEM) se dohodla Krajská zdravotní, a. s. (KZ) na spolupráci v oblasti kardiovaskulární chirurgie pro svou Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem. Memorandum o spolupráci v minulých dnech podepsali za KZ předseda představenstva Ing. Jiří Novák, místopředseda představenstva Mgr. Radek Scherfer a generální ředitel Ing. Petr Fiala a za IKEM ředitel organizace Ing. Michal Stiborek, MBA.

Podle memoranda bude v dohodnutých případech IKEM poskytovat pacientům KZ specializovanou akutní a elektivní péči v oboru kardiovaskulární chirurgie. Po provedení výkonu na pracovišti IKEM bude takto ošetřený pacient, při respektování jeho zdravotního stavu, zpět přeložen do KZ. Obě zdravotnická zařízení si přejí spolupracovat také v kardiovaskulárním výzkumu, v prvé řadě v oblasti specializovaného školení umožňujícího funkční propojení obou pracovišť. Dále se spolupráce může týkat společných výzkumných programů a programových a grantových projektů, výměny postgraduálních studentů a vzdělávací činnosti.

"Spolupráci na poli kardiovaskulární chirurgie se špičkovým zdravotnickým pracovištěm jako je IKEM považujeme za další významný krok na naší cestě k získání statutu centra vysoce specializované komplexní kardiovaskulární péče pro Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem. Jsem přesvědčen, že jde zároveň o důležitý signál směrem k veřejnosti, našim pacientům, že Krajská zdravotní bere svůj hlavní úkol - zajistit pro obyvatele Ústeckého kraje kvalitní a nejlepší dostupnou zdravotní péči - skutečně zodpovědně," zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

Kardiochirurgické pracoviště v Krajské zdravotní, a. s. - Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, o. z., vzniklo vedle kardiologické kliniky 1. ledna 2018 a první operaci, kterou bylo provedení aortokoronárního bypassu, jeho tým uskutečnil 22. května 2018. Díky podpoře Ústeckého kraje zde proběhly již desítky úspěšných kardiochirurgických výkonů. Od 1. 11. 2018 funguje v rámci ústeckého kardiocentra také kardioanesteziologické oddělení. Krajská zdravotní, a. s., uspěla ve výběrovém řízení na poskytování akutní lůžkové péče v oboru kardiochirurgie, které se uskutečnilo na Ministerstvu zdravotnictví ČR 19. února 2019. V návaznosti na výsledek tohoto výběrového řízení již probíhají kontraktační jednání se zdravotními pojišťovnami (uzavírání smluv o poskytování a úhradě akutní lůžkové péče v oboru kardiochirurgie), přičemž právě zdravotní pojišťovny v hlasování při výběrovém řízení vyjádřily ústecké kardiochirurgii podporu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru