Množí se nehody cyklistů na Ústecku! Policisté už řeší tři havárie se zraněním
Záchranáři zasahují u nehody s cyklistou. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Na Ústecku došlo během dubna hned k několika nehodám s účastí cyklistů, s ohledem na tuto skutečnost proto policisté nabádají jak cyklisty, tak i řidiče ke zvýšené opatrnosti.

"Příznivé klimatické podmínky posledních dnů přispěly ke zvýšenému pohybu cyklistů na komunikacích, bohužel s tím souvisí i zvýšená nehodovost těchto účastníků silničního provozu. Oproti stejnému období roku 2017, kdy ústečtí dopravní policisté neřešili žádnou nehodu s účastí cyklisty a rokem 2018, kdy došlo jen k jedné nehodě, evidují od začátku tohoto měsíce už tři nehody se zraněním," uvádí policejní mluvčí Daniel Vítek.

K první nehodě došlo 20. dubna před půl desátou dopoledne na konci obce Velké Březno. Mladistvý cyklista měl náhle odbočit vlevo na cyklostezku a při tom vjel do jízdní dráhy osobnímu vozidlu, které ho právě předjíždělo, také on musel vyhledat lékařské ošetření.

Další nehodu s účastí cyklisty vyšetřovali policisté 23. dubna v podvečer v ulici Děčínská na kruhovém objezdu. Řidička osobního vozidla se střetla s nezletilým cyklistou, který musel být převezen do nemocnice.

O den později, tedy ve středu 24. dubna kolem půl páté odpoledne došlo na křižovatce ulic Klíšská, Okružní a České mládeže k dalšímu střetu cyklisty s autem. Řidička osobního vozidla podle prvotních poznatků nedala při průjezdu křižovatkou přednost v jízdě jízdnímu kolu, muž, který na něm jel, také skončil v nemocnici.

"Důrazně proto nabádáme řidiče, aby dbali zvýšené pozornosti a plně se věnovali řízení svých vozidel a zároveň i cyklisty, aby jako účastníci silničního provozu dodržovali předpisy dané zákony a zároveň aby nepodceňovali bezpečnost a při jízdě nosili homologovanou přilbu," nabádá policista.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru