Běžecký závod Ústecké schody slaví výročí
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V krajské metropole Ústeckého kraje se opět poběží závod do strmé ulice Na Schodech. Závod nazvaný Ústecké schody, který se v posledních letech vrátil do centra města, proběhne v sobotu 18. května.

Netradičním sportovním dopolednem chtějí organizátoři namotivovat více dětí ke sportu. „ Myslím, že i pro rodiny s dětmi bude tato ojedinělá akce zábavná a pobaví jak děti tak i dospělé. Budu velmi ráda, když přijde co nejvíce závodníků. Přeji jim tímto hodně sil a především dobrou sportovní náladu“ uvedla starostka Hana Štrymplová.

Na závodníky čeká netradiční běžecký zážitek přímo v centru Ústí nad Labem, zajímavý formát intervalových startů a pořádná výzva v podobě zdolání 101 schodů. Pro děti a účastníky nové kategorie Rodina bude připravena kratší varianta závodu. 

Ústecké schody navazují na historii běhu do schodů, jehož úvodní ročník se konal 18. května 1974. V den závodu tomu tedy bude přesně 45 let od jeho vzniku. Chodník v ulici je tvořen nepravidelnými schody a závodníci budou muset vyběhnout zhruba polovinu kopce. Centrální městský obvod pokračuje v úspěšné a legendární akci. Závodníci se mohou registrovat přes web www.miladatour.cz, kde naleznou také všechny důležité informace. Startovné je zdarma.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru