Varování řidičům kamionů: Nejezděte do Ústí!
Ilustrační foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Před parkováním v Ústí nad Labem v období Velikonoc varuje řidiče kamionů městská policie. Spolu s Policií ČR chystá na příští dny velkou preventivně bezpečnostní akci.

„Nechceme, aby se opakovala situace, kdy v době svátků nebo volna v sousedním Německu zaplavila ulice Ústí nad Labem spousta kamionů, které parkovaly všude a blokovaly provoz. Uděláme, co je v našich silách, abychom tomu zabránili,“ zdůraznil primátor Petr Nedvědický.

V loňském roce byly doslova přecpané ulice v celém obvodu Předlic, kde špatně zapakované kamiony stály i v zastávkách městské hromadné dopravy, v křižovatkách, nebo ve výjezdech na komunikace, kde překážely ve výhledu ostatním řidičům. Řidiči kamionů trávili noc v místech, kde nemají a ohrožují tak další řidiče.

Akce začne už ve čtvrtek ve večerních hodinách, zapojí se do ní dvacítka strážníků a podobné množství státních policistů. Budou postihovat řidiče kamionů, parkující v rozporu s předpisy a usměrňovat dopravu. Připraveny budou i váhy a další opatření ke kontrole kamionů.

Akce bude probíhat nejen v Předlicích, které bývají nejpostiženější, ale i v dalších částech města, kde hrozí zaplnění ulic kamiony. Strážníci budou zároveň řidičům předávat informace o velkokapacitním parkovišti pro kamiony v nedalekém Přestanově, kde je pro ně připraveno odpovídající zázemí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru