Pozor na Ústecku! Během velikonočních svátků lze očekávat častější silniční kontroly
Policejní kontrola. Ilustrační foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem -V souvislosti s nadcházejícími velikonočními svátky přijmou policisté opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, protože s ohledem na typ svátků je předpoklad zvýšené konzumace alkoholických nápojů řidiči, kteří jsou tak nezodpovědní, že si sednou za volant, i když je jejich schopnost řízení po požití alkoholu značně snížena.

Ústečtí dopravní policisté zároveň zaměří svou pozornost na průmyslovou zónu v Předlicích, kde lze s ohledem na předpisy upravující provoz nákladní dopravy o svátcích předpokládat komplikace spojené především s parkováním kamionů.

Policisté z Dopravního inspektorátu Ústí nad Labem se ve spolupráci s Městskou policií Ústí nad Labem a kolegy z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje zaměří na kontrolu nákladních vozidel a dodržování předpisů spojených s kamionovou dopravou. Ty upravuje dohoda AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a také dohoda ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí.

Policisté budou spolupracovat také s Centrem služeb pro silniční dopravu (CSPSD) a společně kontrolovat kamiony, které často převáží větší náklad, než zákon umožňuje a překračují tak nejvyšší maximálně povolené hmotnosti jednotlivých vozidel, či jejich souprav, případně maximálně povolené hmotnosti na jednotlivé nápravy i na skupiny náprav, což má nejen negativní dopad na kvalitu komunikací, ale i na ovladatelnost jízdních souprav během jízdy.  (dv)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru