Nejvíce dopravních nehod řešili policisté na Ústecku
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nejvíce střetů museli v minulém týdnu řešit dopravní policisté na Ústecku. Dokazuje to zveřejněná statistika.

Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková uvedla, že z celkového počtu 193 karambolů v Ústeckém kraji, řešili policisté v okrese krajského města 44 nehod. „V Děčíně dopravní hlídky vyjížděly k 28 střetům, v Chomutově 15, Litoměřicích 41, Lounech 17, Mostě 18 a v Teplicích 30 karambolům,“ doplnila ke statistice mluvčí.

Jeden člověk byl usmrcen na Litoměřicku. Těžce zraněni byli tři lidé a lehké zranění utrpělo sedmadvacet osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 8 446 000 korun. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl v 82 případech nesprávný způsob jízdy. V 18 střetech svou roli sehrála nepřiměřená rychlost. Za 14 karamboly stálo nedání přednosti v jízdě a v jednom případě nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo sedm účastníků střetů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru