Hladová, žíznivá a jejich výkaly prosakovaly k sousedům. Muž se nestaral o zvířata v bytě
Mezi zvířaty trpěl i leguán. Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Mostecko - Policie v Mostě vyšetřovala případ týrání zvířat na základě dvou oznámení a obvinila z trestného činu týrání zvířat 27letého muže z Ústecka.

Muž měl v loni v přesně nezjištěné době v létě na starosti zvířata své bývalé přítelkyně, která odjela a muže požádala, aby se o zvířata v době její nepřítomnosti staral. Ten si však zjevně hlavu nelámal s tím, zda kočky, psy a další nájemníci bytové jednotky mají stále co jíst a pít.

Hladové a zubožené kočky, psi, agamy, leguán byli loni v září na základě rozhodnutí městského úřadu ženě úředně odebrány.

„Lidem v domě v obci na Litvínovsku vadil zápach a výkaly, které již prosakovaly stropem, a upozornili na problém bytové družstvo. To kontaktovalo majitelku bytu, ta však na výzvy nereagovala. Nakonec byl byt za účasti zástupců družstva a městské policie otevřen, kde byla zubožená zvířata nalezena,“ říká k případu mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

V bytě se nacházeli dva psi, 17 koček, dvě želvy, dvě agamy a jeden leguán. „Jak kriminalisté zjistili šetřením, obviněný muž měl omezovat výživu zvířat i napájení v době, kdy je měl na starosti a navíc venku v té době panovala velká vedra. Zvířata byla vyhublá, silně dehydratovaná a některá zablešená,“ dodala tisková mluvčí policie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru