Krajská zdravotní se na ústecké oční klinice připojila ke Světovému týdnu glaukomu
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Nechat si změřit nitrooční tlak a zkontrolovat zrakový nerv měli možnost ve čtvrtek 14. března návštěvníci Oční kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Zdravotnické pracoviště u příležitosti Světového týdne zeleného zákalu (glaukomu), který letos proběhl od 10. do 16. března, uspořádalo Den otevřených dveří.

Kromě oborného vyšetření se dostalo návštěvníkům veškerých informací o zeleném zákalu prostřednictvím vzdělávacích tiskovin, které dostávali při registraci. „Světový týden glaukomu je tradiční akce posledních šesti let a naše klinika se k ní pravidelně připojuje. Letošní akci využilo třicet šest návštěvníků. Problematice glaukomu se velmi podrobně věnujeme. Jsme jedním z mála pracovišť v České republice, které poskytuje komplexní péče o pacienty s glaukomem včetně nejnovějších minimálně invazivních operací,“ uvedla MUDr. Ivana Liehneová, Ph.D., přednostka ústecké oční kliniky.

1903kz2

Foto: Krajská zdravotní

Oční klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., získala statut v roce 2014. Přednostkou je MUDr. Ivana Liehneová, Ph.D., vrchní sestrou Viktoria Klikarová. Zdravotnické pracoviště zabezpečuje oční diagnostickou, léčebnou, preventivní a rehabilitační péči u pacientů z celého Ústeckého kraje a přilehlé spádové oblasti. Pyšní se v rámci České republiky několika republikovými prvenstvími při operativě zeleného zákalu. Všichni lékaři se pravidelně účastní domácích i zahraničních vzdělávacích konferencí. Klinika pořádá každý rok Ústecké oftalmologické dny, které jsou zařazeny do plánu akcí České oftalmologické společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

1903kz3

Foto: Krajská zdravotní

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru