Řidiči dostali policejní vonítka. Pokaždé jim připomenou, aby si zapnuli pásy
Policisté kontrolovali zejména používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Policisté se v Ústeckém kraji zaměřili na poutání ve vozidlech, řidiče k použití pásů motivovali dárky.

Policisté zkontrolovali 250 vozidel a zjistili celkem 120 dopravních přestupků. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili pokuty ve výši 51 000 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 10 přestupků.

Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté v 38 případech a nepoužití zádržného systému ve 3 případech.

Překročení nejvyšší povolené rychlosti řešili policisté ve 23 případech, u 12 vozidel pak zaznamenali nevyhovující technický stav. Po požití alkoholických nápojů usedl za volant 1 řidič, u jednoho řidiče byl pozitivní test na návykovou látku. Kromě toho přistihli policisté za volantem 1 hříšníka bez řidičského oprávnění a 1 šofér u sebe neměl řidičský průkaz. Policisté zastavili také 4 vozidla bez dálniční známky. V jednom případě došlo k porušení mezinárodní dohody AETR, která se týká nákladní dopravy.

Při dopravně bezpečnostní akci policisté dálničního oddělení Řehlovice v rámci preventivní činnosti rozdávali řidičům „vonítka“ do interiéru vozidla, která jim připomenou povinnost poutání ve vozidle.

"V loňském roce nebylo při dopravních nehodách v Ústeckém kraji připoutáno nebo umístěno v zádržném systému (děti) 651 účastníků nehod. Smrtelné zranění utrpělo 5 z nich, těžké zranění 20 a 208 lehké zranění," připomíná mluvčí policistů Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru