Na Miladě si běžci připomenou mezinárodní svátek sportovců Olympijský den
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecko – Různí běžci, různá místa, jedna myšlenka. Jezero Milada bude 19. června letošního roku jedním z osmdesáti míst v České republice, kdy přesně v jeden okamžik oslaví Olympijský den společně 80 tisíc běžců na 80 místech republiky.

S myšlenkou pořádat v Ústí nad Labem prestižní běžeckou akci přišla propagátorka a zkušená lektorka běhu v Ústí Lenka Pacholíková. Organizátorem akce je ústecký spolek UŽ TAM BUDEEEM?!, který pravidelně o víkendu na Miladě pořádá výběhy pro začátečníky, pokročilejší i zkušenější běžce.

Místem startu a prezence bude severovýchodní část jezera. Hlavní závod stejně jako v ostatních městech České republiky bude odstartován v 18.00 hodin z éteru Českého rozhlasu. Chybět nebudou ani dětské závody.

Registrace na závod včetně startovního balíčku přijde dospělého na 100 až 350. Dětské závody přijdou jednoho malého běžce od 0 do 150 Kč. (Pozn.red.: Záleží na datu přihlášení a zda bude baliček obsahovat tričko běhu či nikoliv). Z registračního poplatku jde 20 Kč na Českou olympijskou nadaci.

Připomenutí Olympijského dne, výročí založení Mezinárodního olympijského výboru, se po celém světě slaví různými sporty, do kterých je každoročně zapojeno přes 4 miliony lidí z více než 100 zemí. V České republice se tento svátek sportovců připomíná T-Mobile Olympijským během, jehož historie sahá až do roku 1987. „Za vším stojí myšlenka, že by se každý měl pohnout a jít si zasportovat. A kdy jindy než právě v den, kdy oslavujeme olympismus, sport a zdravý pohyb,“ uvedl Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru a dodal: „Akce je letos o to významnější, že si připomínáme kromě 125 let založení Mezinárodního olympijského výboru také 120 let od počátků Českého olympijského výboru.“

„Naše jméno je s českým sportem spojeno již mnoho let. Jsme dlouhodobým partnerem Českého olympijského týmu a T-Mobile Olympijský běh je náš společný projekt od roku 2015. Zájem o něj neustále roste a věřím, že letos při oslavě olympijských myšlenek rozběhneme přes 80 tisíc lidí po celém Česku,” řekl Ladislav Báča, ředitel marketingové komunikace T-Mobile v České republice.

Více informací o prestižním běžeckém závodu na Miladě najdete zde.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru