OBRAZEM: Demolice bývalé „Konírny“ mezi stadiony začala. Vyroste místo ní hala s ledovou plochou
Demolice bývalé „Konírny“ mezi stadiony začala. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Místo trenažerů pro získání fyzické kondice stavební stroje. Sportovce vystřídali dělníci. Na Masarykově ulici mezi stadiony začalo bourání budovy nazývané „Konírna“, která v posledních letech sloužila hlavně jako sportovně – relaxační centrum. Na jejím místě vyroste moderní hala s ledovou plochou nové generace.

„V současné době provádíme přípravné práce k demolici jako je například odstranění izolace z pláště budovy. Samotná demolice začne do dvou týdnů a podle harmonogramu má skončit k 30. červnu letošního roku. Chceme však vyhovět prosbě města a demolici mít hotovou do začátku tenisové sezóny,“ uvedl Radek Sedláček, mistr stavebních dělníků provádějících bourací práce.

Magistrát města Ústí nad Labem na svých internetových stránkách uvedl, že důvodem demolice objektu „Konírny“ je nevyhovující technický stav budovy, neumožňující její další využívání bez zásadnější rekonstrukce. „Expertní posudek z roku 2014 doporučil zvážit odstranění budovy a následné vybudování objektu nového jako ekonomičtější variantu,“ píše se v tiskové zprávě.

Ústečané se tak do dvou let mohou těšit na tréninkovou halu s ledovou plochou nové generace. O její vybudování se postará společnost PADOK Investments, která do výstavby vloží 80 až 100 milionů korun. „Projekt vybudujeme bez jakýchkoliv nároků na dotace, tedy čistě ze soukromých peněz. Ústí nad Labem je prvním městem mimo hlavní město Prahu, kde postavíme zimní stadion nové generace. Pražskému ICERINKu se daří nadmíru dobře, veřejnost jej kladně přijala, proto věřím, že podobně to dopadne i v Ústí nad Labem,“ uvedl v minulosti jeden ze spolumajitelů investiční společnosti PADOK Petr Novotný. Hlavním partnerem projektu se stala společnost ŠKODA AUTO.

Nová hala nabídne návštěvníkům ledovou plochu nové generace propojenou přímo se stávajícím zimním stadionem, který je v současnosti přetížený nejen sportovními kluby, ale i kulturními akcemi, aby bylo možné využít v případě potřeby i jeho zázemí. Cílem projektu je nejen podpora výchovy sportující mládeže v Ústí pod vedením zkušených trenérů, ale také zprostředkovat veřejnosti častější možnost volného bruslení.

FOTOGALERIE:

{article V Ústí by měla do dvou let fungovat nová ledová aréna nové generace ICERINK. Vyjde až na 100 milionů}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru