Firmám v průmyslové zóně vadí nepořádek od řidičů kamionů. Další nepříjemností jsou prostitutky
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Poházené odpadky, zablokované výjezdy, poničené dopravní značení a další problémy přináší parkování kamionů v průmyslové zóně v Předlicích. Potíže s tím mají firmy, které zde provozují své areály, v předlickém sídle společnosti NYYLO se s jejich zástupci sešel primátor Petr Nedvědický.

„Zejména v období svátků v Německu, tady v okolí parkují kamiony všude možně. A to i v zákazech vjezdu, na přechodech a dopravním značení. Řidiči chodí na záchod, kde se dá, odpadky někteří sice odhazují do plastových pytlů zavěšených na stojanech, ale ty se často protrhnou a obsah vítr roznese po okolí. Do toho ještě kolem kamionů chodí prostitutky, je to opravdu nechutné a nepříjemné,“ sdělil Jan Sláma, předseda představenstva NYYLO. Jak dodal, podobné problémy se tu vyskytují i mimo německé svátky. Zástupci ostatních firem jeho zkušenosti potvrdili. Požadují účinná opatření ke zlepšení stavu, kromě zvýšené přítomnosti strážníků, také lepší řešení ukládání odpadů a chtěli by, aby se v ulici objevily i mobilní WC.

Primátor Nedvědický vysvětlil, že situací v této části Předlic se město zabývá už delší dobu. „Některé věci se již realizují. Pohyb hlídek strážníků v lokalitě se zdvojnásobil, jsou vybaveni terminálem na platbu pokut kartou. Jejich kompetence vůči řidičům kamionů jsou ale omezené. Projednáme s operačním střediskem, aby upozornění na špatné parkování, poškozování dopravního značení a další nešvary předávalo Policii ČR, která má účinnější nástroje. Pytle na odpadky ve stojanech nahradíme kovovými kontejnery, ale jak to bude s mobilními WC, nechci zatím slibovat,“ uvedl Petr Nedvědický.

Upozornil také na fakt, že většina kamionů, které v Předlicích i jinde ve městě parkují, sjíždí z dálnice D8, která nemá po celé své délce žádné velkokapacitní parkoviště, kde by řidiči mohli trávit povinné přestávky a měli k tomu odpovídající zázemí. „Stát vybírá peníze za mýtné, dálniční známky, silniční daň a daň z pohonných hmot, ale u nás se to na odpovídající infrastruktuře neprojevilo,“ připomněl primátor. Naopak peníze z pokut vybíraných za dopravní přestupky, chce město využívat právě pro zlepšení v oblasti dopravy, platit to bude i o prostředcích, které poplynou do městské pokladny z pokut za rychlou jízdu v tunelech na dálnici D8.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru