Na hřebenech je půl metru sněhu! Dva běžkaři nezvládli sami dojít v těžkém terénu
Foto: Horská služba Boží Dar / Klínovec
Ústí nad Labem

Krušné hory - Také do Krušných hor dorazila ta pravá zima. Na hřebenech leží 55 cm prachového sněhu. Skiareál Klínovec již ve stálém provozu, bežecké stopy ve vybraných úsecích upraveny, naplno si tak můžete přijet užít zimních radovánek.

Nově napadlý sníh ale způsobil i řadu problémů. Informuje o tom Horská služba ze západní části Krušných hor: „Za poslední týden jsme transportovali do tepla a bezpečí několik řidičů kteří nerespektovali, a nebo přehlédli značení o neudržovaných cestách. Proběhla také pátrací akce po dvou běžkařích, které v půl metru čerstvého sněhu nebyli schopni sami dojít v těžkém neupraveném terénu zpět.“

Užívejte zimní atmosféry, ale nezapomeňte být obezřetní a nepřeceňujte své schopnosti. Pro případ nouze mějte v nabitých telefonech nainstalovanou Aplikace Záchranka, jejímž použitím nám velmi ulehčíte vaší lokalizaci. „Jsme Vám připraveni pomoci kdekoli v horách na čísle +420 1210,“ dodává Horská služba na svých facebookových stránkách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru