Šest sražených chodců během dvou dnů v Ústí! Policisté vyzývají k maximální opatrnosti!
ilustrační foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Úatí nad Labem - O víkendu jsme informovali o alarmujícím počtu dopravních nehod s účastí chodců, ke kterým v uplynulých dnech došlo v Ústí nad Labem (psali jsme ZDE).

Bohužel došlo v krajském městě během pondělí a úterý k dalším šesti střetům aut s chodci, kteří museli vyhledat lékařské ošetření, minimálně jedno zranění je vážné. "K pěti z těchto nehod došlo na přechodech pro chodce, ve dvou případech byli účastníky nezletilé děti, dvakrát chodci senioři,"potvrdil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté proto opakovaně apelují na chodce, aby věnovali při přecházení silnice plnou pozornost provozu. Důležité je rozhlížet se vlevo, vpravo a ještě jednou vlevo nejen před vstupem na komunikaci, ale během celé doby jejího přecházení.

"Snažte se navázat oční kontakt s řidičem, abyste si byli jisti, že vás vidí. Skutečnost, že použijete přechod pro chodce, nebo jdete na zelený signál, rozhodně neznamená, že byste měli být méně ostražití. Dbejte na svou bezpečnost a řádně se rozhlédněte pokaždé, když vstoupíte na komunikaci a to i v průběhu jejího přecházení," vyzývá k opatrnosti Daniel Vítek. Chodci nejsou nijak chráněni a měli by si uvědomit, že střet s autem může mít i fatální následky.

Zároveň znovu žádají policisté všechny řidiče, aby se plně věnovali řízení, dodržovali všechna zákonná pravidla a snažili se předvídat potencionálně nebezpečné situace. Zvláštní pozornost by měli věnovat pěším účastníkům silničního provozu, aby co nejvíce eliminovali riziko nehody.

"Na základě tohoto abnormálního počtu nehod s účastí chodců se snažíme prostřednictvím médií apelovat na všechny účastníky silničního provozu, aby byli obezřetní," pokračuje policejní mluvčí.

Ústečtí policisté zároveň v rizikových lokalitách např. v ulicích Sociální péče, nebo Malátova, ale i na dalších místech maximálně navýší počet hlídek. Ve vytipovaných rizikových lokalitách budou oslovovat pěší účastníky silničního provozu a připomínat jim, jak správně přecházet komunikaci a dbát o svou bezpečnost. "Zdraví máme všichni jen jedno, buďte proto maximálně obezřetní," uzavřel Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru