Pomohl zachránit ročního chlapce! Strážný Martin Pešek dostal za svůj čin čestnou medaili
Strážný Martin Pešek obdržel Čestnou medaili VS ČR. Foto zdroj: Věznice Všehrdy
Ústí nad Labem

Všehrdy - Příslušník vězeňské služby z věznice Všehrdy, který se významnou měrou podílel na záchraně ročního chlapce v Chomutově, obdržel Čestnou medaili Vězeňské služby ČR.

Generální ředitel vězeňské služby Simon Michailidis předal ve čtvrtek 10. února strážnému Martinu Peškovi ocenění ve formě Čestné medaile Vězeňské služby České republiky, jako poděkování za významný skutek, kterým v měsíci lednu dopomohl k záchraně ročního chlapce v ukradeném voze v Chomutově.

Slavnostní akt se uskutečnil za přítomnosti ředitele Věznice Všehrdy Miroslava Fouse, který je na svého zaměstnance právem hrdý.

Případ se odehrál ve středu 12. ledna. Krátce po sedmé hodině ráno zavolala na policii žena, které kdosi v centru Chomutova ukradl auto, ve kterém byl v dětské sedačce její roční syn. Zloděj využil toho, že nechala auto nastartované, než odvedla staršího potomka do školky, a s jejím černým Volkswagenem Passat z místa odjel. Více jsme k události psali zde: Drama v Chomutově! Žena nechala nastartované auto s ročním synem uvnitř, neznámý pachatel s ním odjel!

Psali jsme také: Muž, který ukradl auto i s dítětem: Chtěl jsem se jenom odvézt, říká policistům

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru