Severočeské divadlo má nominaci na cenu Thálie. Získala ji Frederika Kvačáková jako Frida
Foto: Severočeské divadlo
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Herecká asociace je vyhlašovatelem, hlavním pořadatelem a garantem cen, které jsou udělovány umělcům za mimořádné umělecké jevištní výkony vytvořené v oblasti divadelního umění, pod názvem Ceny Thálie.

Ceny Thálie jsou za hodnocené období (od 1.6.2019 do 30.6.2020) uděleny v oboru: činohra, opera, muzikál, opereta a jiné hudebnědramatické žánry, balet, tanec a pohybové divadlo, alternativní divadlo a loutkové divadlo. 14.11. od 20.00 hodin se uskuteční komorní vyhlášení nositelů Cen Thálie 2020 v on-line prostoru prostřednictví streamovaného přenosu na https://cenythalie.cz/.

„Ceny Thálie jsou samozřejmě prezentací našeho divadla a letos to opět potvrzuje sólistka Frederika Kvačáková. Je to přesvědčivý důkaz toho, že i oblastní a regionální divadla mohou mít jak význačné umělce, tak i konkurenčně schopné inscenace,“ uvedl Miloš Formáček, ředitel Severočeského divadla.

FREDERIKA KVAČÁKOVÁ

Role: Frida
Inscenace: Frida
Choreografie a režie: Marika Hanousková Mikanová
Hudba: Ellion Goldenthal, Francisco Tárrega, Manuel de Falla a další
Premiéra: 21. února 2020, Severočeské divadlo v Ústí nad Labem

Frederika Kvačáková je ideální interpretkou pro choreografické ztvárnění životního příběhu komplikované osobnosti mexické malířky Fridy Kahlo. Klasická taneční technika se u ní snoubí s přirozeným tanečním a hereckým projevem. Její výkon je velmi vyzrálý a přesvědčivý. Dá se říci, že je převtělením Fridy Kahlo, a nenechá tak nikoho na pochybách o prožívaných pocitech malířky ve všech jejích životních peripetiích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru